Lietuvā gatavi tiesāties par tiesībām skatīties Krievijas kanālus

© Sputnik / AlexTikhomirovСтудия вещания телеканала "Россия" на страны ближнего зарубежья
Студия вещания телеканала Россия на страны ближнего зарубежья - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas kabeļtelevīzijas operatori Init un Balticum TV iesniedz tiesā prasību pret BMA LT, kura vienpusējā kārtībā pieņēmusi lēmumu apturēt 12 Krievijas telekanālu retranslāciju.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Lietuvas kabeļtelevīzijas operatori Init un Balticum TV vēlas no jauna atsākt Krievijas kanālu retranslāciju, informē aģentūra BNS, atsaucoties uz avīzes "Verslo zinios" publicēto informāciju.

Minētās kompānijas nolēmušas iesūdzēt tiesā BMA LT, kura Lietuvā pārdod Krievijas telekanālu pārraides tiesības.

Telekanāla studija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuva atteikusies no kanālu NTV un RTR ierobežojumiem

Pašlaik Balticum un Init abonenti nevar skatīties 12 Krievijas kanālus, ko izplata BMA LT, tostarp PBK, NTV Mir Lithuania, Ren TV Lietuva un citus.

Ierobežojumi stājušies spēkā 23. augustā.

Operatoru rīcībā esošā informācija liecina, ka minētie kanāli atslēgti pēc BMA LT vienpusēja lēmuma.

"Mēs uzskatām, ka BMA ir rīkojusies bandītiski – vispirms viņa atslēdza savas programmas, bet nākamajā dienā informēja par šo kanālu retranslācijas jaunajiem finansiālajiem noteikumiem," – pavēstīja Init ģenerāldirektors Pauļus Živatkauskis.

Bez aizliegumiem un ierobežojumiem

Pērnvasar Lietuvā uz trim mēnešiem tika aizliegta kanāla "RTR Planēta" retranslācija, jo, pēc valsts domām, kanāls kurināja karu un naidu. Pašlaik minētais aizliegums ir atcelts.

Latvijā šī gada aprīlī kanāla retranslācija tika ierobežota uz sešiem mēnešiem, taču Latvijas Raidorganizāciju asociācija izvērtē iespējas atcelt aizliegumu. Igaunijā kanāls strādā bez ierobežojumiem.

Ziņu lente
0