WADA atļāvusi māsām Viljamsām lietot dopingu

© Sputnik / Мартин Сидоряк / Pāriet pie mediju bankasСерена Уильямс
Серена Уильямс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hakeri uzlauzuši Pasaules Antidopinga aģentūras vietni un noskaidrojuši, ka amerikāņu sportistes, tostarp arī slavenās māsas Viljamsas un četrkārtējā olimpiskā čempione Simona Blaiza saņēmušas atļauju lietot aizliegtos preparātus.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Hakeru grupa Fancy Bears, kura uzlauza Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datu bāzes, noskaidroja, ka amerikāņu tenisistēm Serēnai un Vinusai Viljamsai dažādos laika periodos dāvāta atļauja lietot aizliegtas vielas terapeitiskiem mērķiem, bet četrkārtējā olimpiskā čempione – amerikāņu vingrotāja Simona Blaiza nodevusi pozitīvu dopinga testu, taču nav diskvalificēta. 

Publicētie dokumenti liecina, ka bijušajai pirmajai tenisistei Serēnai Viljamsai 2010., 2014. un 2015. gados tika atļauts lietot aizliegtas vielas, piemēram, oksidonu, prednizonu, prednizolonu u.c., bet viņas māsa Vinusa 2010., 2011., 2012. un 2013. gg. saņēmusi atļauju lietot triamcinolonu, formoterolu u.c. Dokumentos nav minētas diagnozes, kuru dēļ sportistes saņēmušas minēto WADA atļauju.

Мария Шарапова на тренировке перед финальным матчем Кубка Федерации 2015 между сборными командами России и Чехии - Sputnik Latvija
Preparāta izstrādātājs: Šarapovas organismā atrastais meldonijs nav dopings

Savukārt Simonas Blaizas dopinga analīzē 2016. gadā identificēts metilfenidāts (psihostimulators), taču viņa netika diskvalificēta – Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro viņa izcīnīja 4 zelta medaļas. Jāpiebilst, ka no 2012. līdz 2014. gadam Blaizai bija ļauts lietot amfetamīnu/dekstroamfetamīnu.

"Šodien mēs gribam pastāstīt par ASV olimpisko izlasi un netīrajām metodēm, ko tā izmanto, lai gūtu uzvaras. ASV izlase izcīnīja uzvaru 2016. gada Olimpiādē ar 46 zelta, 37 sudraba un 38 bronzas medaļām. ASV komanda piedalījās sacensībās labi, taču negodīgi. Pēc uzlauzto WADA datu bāžu rūpīgas izpētes mēs noskaidrojām, ka daudzi amerikāņu sportisti ir nodevuši pozitīvus dopinga testus. Olimpisko spēļu uzvarētāji ir regulāri lietojuši aizliegtas vielas – atļauja to lietošanai sniegta terapeitiskos nolūkos. Citiem vārdiem sakot, viņi ir saņēmuši licences dopinga lietošanai. Tas vēlreiz pierāda, ka WADA un SOK medicīniskais un zinātniskais departaments ir korumpēti un melīgi," – teikts hakeru paziņojumā.

Atgādināsim, ka tenisiste Marija Šarapova tika diskvalificēta uz diviem gadiem par meldonija lietošanu, bet Krievijas paralimpiskā izlase tika pilnā sastāvā atstādināta no dalības Paralimpiādē tādēļ, ka tā saucamajā "Maklarena ziņojumā" pieminētas 35 pazudušas pozitīvas paralimpiešu analīzes.

Ziņu lente
0