"Olainfarm" iegādājas Baltkrievijas kompāniju

© Foto : Фото: OlainfarmOlainfarm. Foto no arhīva
Olainfarm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā Olainfarm koncerna sortiments tiks papildināts ar zāļu tējām no Baltkrievijas.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Zāļu ražotājs AS Olainfarm iegādājās 24% Baltkrievijas uzņēmuma NPK Biotest akciju, un tuvākajā laikā plāno noslēgt līgumu par vēl 46% akciju iegādi, tādējādi palielinot līdzdalību līdz 70%.

"Plānojam, ka "NPK Biotest" būs ne vien ražošanas platforma, kas palīdzēs atvieglot "Olainfarm" un tās meitas kompāniju darbu Baltkrievijā, bet arī papildinās koncerna produktu portfeli ar zāļu tējām un to maisījumiem," — sacīja Olainfarm valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Valērijs Maligins.

Olainfarm koncerna ambiciozi plāni

Лекарственный препарат милдронат - Sputnik Latvija
Akadēmiķis Kalviņš aizstāvēs meldoniju Kanādā

Olainfarm koncernā ietilpst farmācijas uzņēmums Silvanols, aptieku tīkls Latvijas aptieka, elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs Tonus Elast un ekokosmētikas ražotājs Kiwi Cosmetics. Koncerna apgrozījums pērn sasniedza 97,39 miljonus eiro. Olainfarm pārstāvniecības darbojas Lietuvā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Krievijā, Ukrainā, Uzbekistānā, Kazahstānā, Tadžikistānā, kā arī Albānijā, Mongolijā, Turcijā un Kosovā. Iepriekšējais konsolidētais AS Olainfarm realizācijas apjoms pirmajā pusgadā sasniedza 53,51 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2015. gadā, informē birža Nasdaq Riga. Baltkrievu uzņēmuma NPK Biotest iegāde var kļūt par Olainfarm ekspansijas sākumu uz Rietumu tirgu: 8-9 mēnešu laikā Olainfarm var iegādāties uzņēmumu Rietumeiropā.

Kompānija Olainfarm kļuva plaši zināma gada sākumā saistībā ar meldonija skandālu, jo uzņēmums ir viens no tā ražotājiem. Vairāki pazīstami sportisti bija pieķerti šīs vielas lietošanā un atstādināti. Uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš toreiz apgalvoja, ka kompānija negrasās pārtraukt preparāta ražošanu.

Ziņu lente
0