Politika

Francija un Vācija gatavo kopīgu ES aizsardzības politikas iniciatīvu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны Франции Жан-Ив Ле Дриан
Министр обороны Франции Жан-Ив Ле Дриан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abu valstu aizsardzības ministri kopīgā dokumentā norādīs, kādu iemeslu dēļ nepieciešams pārvērtēt Eiropas aizsardzības politiku.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Francijas un Vācijas aizsardzības ministri Žans Īvs Ledriāns un Urzula fon der Leiena gatavo kopīgus priekšlikumus ES aizsardzības politikas attīstībai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

Ziņu aģentūras sarunbiedrs pastāstīja, ka abu valstu aizsardzības ministri kopīgā dokumentā norādīs, kādu iemeslu dēļ nepieciešams pārvērtēt Eiropas aizsardzības politiku. Viņš norādīja, ka Francijas un Vācijas kopīgās iniciatīvas mērķis ir padarīt Eiropas aizsardzību "iedarbīgāku, efektīvāku, nemainot ES dalībvalstu drošībai nozīmīgāko aizsardzības iestāžu darbību." "Mēs vēlamies vienkāršot ES operāciju uzsākšanu," — viņš piebilda, norādot, ka ministri ir gatavi iesniegt konkrētus priekšlikumus, nevis vienkārši "kopīgas idejas".

Franču daudzmērķu iznīcinātājs Rafal Vidusjūrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Francijas iznīcinātāji Mirage 2000 ieradīsies Lietuvas GS aviobāzē

Laikraksts Sueddeutsche Zeitung vēsta, ka Francijas un Vācijas kopīgais dokuments piedāvā nodibināt Eiropas aizsardzības iniciatīvas galveno mītni, kopīgu novērošanas satelītu sistēmu un nodrošināt apmaiņu ar loģistikas un militāri medicīniskajiem resursiem.

Iepriekš informācijas avots no diplomātiskajām aprindām Briselē ziņoja RIA Novosti, ka ES diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni piedāvājusi izveidot Briselē ES militāro un civilo operāciju pārvaldes vienoto štābu.

ES diplomātijas vadītāja iepriekš paziņoja, ka ES vienoto bruņoto spēku izveide nav "tuvākās nākotnes" jautājums, tomēr konkrēti priekšlikumi Eiropas globālās stratēģijas drošības un aizsardzības jomā tiks sagatavoti līdz gada beigām. Mogerīni piebilda, ka runa ir par konkrētiem soļiem ES aktivitātes iespēju uzlabošanai aizsardzības jomā.

Ziņu lente
0