Aivars Lembergs: Džordžs Soross grauj Latvijas drošību

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasDžordžs Soross. Foto no arhīva
Džordžs Soross. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu miljardiera pasākumi ar mērķi popularizēt bēgļu uzņemšanu var novest pie sociālām un ekonomiskām problēmām Latvijā, ir pārliecināts Ventspils mērs.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka miljardieri un filantropu Džordžu Sorosu vajadzētu iekļaut "nevēlamo personu sarakstā" par pretvalstisku darbību — bēgļu uzņemšanas propagandu Latvijā.

Lembergs, viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā, rosina aizliegt Sorosam iebraukšanu Latvijas teritorijā, kā arī viņa organizāciju darbību valstī.

Ārpus likuma

"Soross finansē bēgļu uzņemšanas propagandu. Latvijā viņam ir organizācijas Delna un Providus. Esmu vienmēr uzskatījis, ka tās ir absolūti pretvalstiskas organizācijas," — Lembergs pavēstīja žurnālistiem.

Politiķis uzsvēra, ka bēgļu uzņemšanas propaganda ved pie sociālām un ekonomiskām problēmām, turklāt tā apdraud Latvijas nalcionālo drošību.

"Latvijā būtu jāaizliedz iespēja vispār šādu naudu tērēt, un tādas organizācijas, kas tāda veida kampaņās iesaistās, būtu aizliedzamas ar likumu kā pretvalstiskas, kas apdraud nacionālo drošību," — aicināja Lembergs.

Nesen Latvijā jau notika bēgļu uzņemšanas procesa popularizācijas kampaņa, atgādināja politiķis.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Soross: izstāšanās no ES var provocēt Lielbritānijā "melno piektdienu"

"Pirms pusotra gada Latvijā tika aktīvi popularizēta bēgļu uzņemšana. Šo propagandu veica Sorosa kontrolētās organizācijas un "sorosisti" politiskajās partijās. Visvairāk "sorosistu" ir partijā "Vienotība". Es aicinu Latvijas valdību un Ārlietu ministru, pirmkārt, lai viņš parāda iniciatīvu un, aizsargājot Latvijas nacionālo drošību, pasludina Džordžu Sorosu par persona non grata Latvijā, gan de jure, gan arī morāli," — uzsvēra Aivars Lembergs.

Bēgļi ir aizbēguši

Šonedēļ valdība atzina, ka bēgļu uzņemšanas programma Latvijā faktiski ir izgāzusies. Cilvēki, kuri ierodas Latvijā patvēruma meklējumos, nespēj īsā laikā apgūt latviešu valodu un uzsākt darba gaitas.

Iepriekš kļuva zināms, ka no 23 imigrantiem, kuri saņēmuši alternatīvu statusu bēgļu pārvietošanas programmas ietvaros, 21 cilvēks jau devies prom no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi Vācijā. Tātad līdzekļi, kas tika atvēlēti bēgļu integrācijas propagandai Latvijā, ir iztērēti velti.

Bēgļu pārvietošanas un integrācijas programma Latvijā paredz, ka Eiropas Savienība atvēlēs 6 tūkstošus eiro par katru bēgli. Taču, ja ES uzzinās, ka Latvijas uzņemtie bēgļi ir pārvākušies uz citām valstīm, kļūs skaidrs, ka valsts nav spējusi tikt galā ar savām saistībām.

© Sputnik / Ekaterina StarovaKas sagaida bēgļus Latvijā
Kas sagaida bēgļus Latvijā - Sputnik Latvija
Kas sagaida bēgļus Latvijā
Ziņu lente
0