Politika

Porošenko: no Krievijas puses draud "vērienīgs iebrukums"

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasUkrainas prezidents Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko neizslēdz Krievijas karaspēka iebrukuma iespēju Ukrainas teritorijā

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Porošenko otrdien paziņojis par "vērienīga iebrukuma no Krievijas puses" draudiem, vēsta RIA Novosti.

"Mūsu mērķis — veicināt nostiprināšanu Ukrainas aizsardzības spēju, optimizējot militāri tehnisko sadarbību, militāro tehnoloģiju nodrošināšanai un letālo ieroču nodošanai ir noteikti jābūt gatavām jebkurā laikā Krievijas invāzijas gadījumā, ko mēs, protams, neizslēdzam," — teica Porošenko ikgadējas uzrunas laikā Ukrainas Augstākai Radai.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko: Ukraina iestājas pret saspīlējuma eskalāciju attiecībās ar Krieviju

Iepriekš Kijeva un rietumvalstis vairākkārt pārmetušas Maskavai iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Krievija to noliedz un šīs apsūdzības uzskata par nepieņemamām. Krievijas valdība jau ir norādījusi, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nav iesaistīta notikumos valsts dienvidaustrumos, turklāt vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām — tās deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO rīcībā esošie dati liecina, ka konfliktā bojā gājuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests arī kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kopš 2014. gada septembra tā pieņēmusi trīs dokumentus, kas reglamentē spriedzes mazināšanas pasākumus. Taču arī pēc pamiera vienošanās konfliktā iesaistīto pušu starpā norit apšaudes.

Ziņu lente
0