Divdesmit Ziemeļu biznesa guru sarakstā ir viens latvietis

© Pixabay / klimkinŠahs. Foto no arhīva
Šahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaišāko Ziemeļeiropas biznesa prātu sarakstā ir latvietis Uldis Pīlēns - būvniecības kompānijas UPB Holding dibinātājs. Reitingā ir arī lietuvietis, četri igauņi un divi krievi.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Ziemeļeiropas divdesmit biznesa guru reitingu publicējusi Nordic Business Forum vietne. Ziemeļu biznesa spilgtāko prātu sarakstā iekļuva tie, kuru oriģinālākās idejas palīdzēja uzņēmumiem sasniegt iespaidīgus rezultātus, tai skaitā starptautiskajā tirgū. Šogad vietne nolēmusi iekļaut sarakstā Baltijas valstis un Krieviju.

Igaunijas banka Krediidipank - Sputnik Latvija
ASV sankcijas attiecinātas uz Igaunijas banku

16. vietā sarakstā ierindojās vienīgais pārstāvis no Latvijas, arhitekts Uldis Pīlēns, UPB Holding būvniecības kompānijas dibinātājs. 25 gadu laikā viņš pārvērtis mazu arhitektu biroju par lielu firmu ar nodaļām Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Islandē, Vācijā, Šveicē un Lielbritānijā.

8. vietā atrodas Iļja Laurs no Lietuvas, kurš izveidojis vairāk nekā 10 veiksmīgus biznesa projektus. 2002. gadā Laurs radīja GetJar, vienu no pasaulē lielākajiem neatkarīgiem aplikāciju veikaliem, kuru vēlāk viņš pārdevis Ķīnas kompānijai Sungai Mobile par 50 miljoniem dolāru, turklāt paliekot par direktoru padomes priekšsēdētāju. Igaunijas pārstāvji ieņēma būtisku saraksta daļu. 12. vietā — Tāvi Kotka, Igaunijas elektroniskās pilsonības autors, Stens Tamkivi, veiksmīga jaunuzņēmuma Teleport autors, kā arī Kristo Kārmans un Tāvets Hinrikuss, TransferWise kompānijas dibinātāji, kas ļauj pārskaitīt naudu 59 valstīs 500 dažādās valūtās. Krieviju pārstāv Sberbank valdes priekšsēdētājs Germans Grefs un Vkontakte dibinātājs Pāvels Durovs.

Ziņu lente
0