Latvietim piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods par izvarošanu Lielbritānijā

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasСотрудник правоохранительных органов производит арест
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājs, kurš pērnā gada jūnijā izvaroja sievieti Blekbērnas pilsētā, izdots Lielbritānijas varas iestādēm. Viņam piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. 29 gadu vecajam Latvijas iedzīvotājam Aināram Rebokam Blekbērnas pilsētas tiesa piespriedusi septiņus ar pusi gadus ilgu cietumsodu par izvarošanu, raksta portāls This is Lancashire.

Blekbērna ir liela pilsēta Lankašīras grāfistē Anglijas ziemeļrietumos. Arī agrāk tur nepatikšanās nonākuši migranti no Latvijas. Piemēram, tieši no Blekbērnas pagājušā gada decembrī bija spiesta bēgt rīdzinieku Pugačovu daudzbērnu ģimene, kurai sociālie dienesti nolēmuši atņemt bērnus.

Policija ziņo, ka 2015. gada jūnijā Reboks uzbrucis 31 gadu vecai sievietei un izvarojis viņu. Policija noskaidroja, ka viņš atgriezies Latvijā, un izdevusi starptautisku orderi viņa arestam.

Pateicoties Latvijas varas iestāžu sadarbībai, Reboks tika atrasts, apcietināts, izdots Lielbritānijai un šodien viņam piespriests septiņus ar pusi gadus ilgs cietumsods.

Viņš iekļauts arī seksuālo noziedznieku beztermiņa reģistrā: tas nozīmē, ka pēc iznākšanas no cietuma viņš būs spiests paziņot Lielbritānijas policijai par dzīvesvietas maiņu vai braucieniem uz ārvalstīm.

Ziņu lente
0