Lavrovs: Krievija un ASV kopā var panākt ļoti labus rezultātus

© Sputnik / Sergey PyatakovKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja atmest mākslīgas problēmas un koncentrēties uz reāliem draudiem, tad var panākt ļoti labus rezultātus, paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Pēdējo gadu pieredze rāda, ka, atmetot mākslīgas problēmas, Krievija un ASV var sasniegt ļoti labus rezultātus, ceturtdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Šteinmeiers: atslēga no atgriešanās G8 ir Krievijas rokās

"Tur, kur mēs redzējām kopīgas Krievijas un Rietumu intereses, tur, kur mēs redzējām, ka Krievija un ASV līdztiesīgi var palīdzēt risināt globālas problēmas- tur mēs strādājām kopā un sasniedzām rezultātus. Tādas bija vienošanās par Irānas kodolenerģijas programmu, vienošanās par ķīmisko ieroču iznicināšanu Sīrijā un vesela virkne faktoru, tostarp mehānismi Sīrijas krīzes politiskai noregulēšanai, kuriem Krievija un ASV ir priekšgalā kā līdzpriekšsēdētāji," — teica Lavrovs, tiekoties ar MGIMO pasniedzējiem un studentiem.

Viņaprāt, ja atmest mākslīgas problēmas un koncentrēties uz reāliem draudiem, kas ir kopīgi visām valstīm, tādiem kā kodolieroču izplatība, starptautiskais terorisms, narkotiķi, organizētā noziedzība, tad, "kā rāda pēdējo divu gadu pieredze, var panākt ļoti labus rezultātus".

Ziņu lente
0