Viedoklis

The Telegraph: konfliktā Ukrainā vainojami Rietumi

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasГраффити, символизирующее погибших детей за время конфликта на Донбассе, на стене разрушенного аэропорта Донецка
Граффити, символизирующее погибших детей за время конфликта на Донбассе, на стене разрушенного аэропорта Донецка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumvalstu līderi vēl joprojām ir "pazemojoši nespējīgi" aptvert, ko iesākt ar haosu, pie kura viņi ir vainīgi vairāk nekā jebkurš cits, raksta TheTelegraph komentētājs Kristofers Bukers.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Jau pašā sākumā "Ukrainas traģēdija" izvērsās rietumvalstu vainas dēļ, — par to ir pārliecināts britu avīzes The Telegraph komentētājs Kristofers Bukers. Pēc zināma klusuma brīža no jauna sākušās runas par krīzi Ukrainā.

"Tikai viena vienīga iemesla dēļ 2013.-2014. gada ziemā sākās traģēdija, kas sarausta gabalos Ukrainu, — Eiropas Savienības nekaunīgā tieksme, ko atbalstīja ASV, iekļaut Ukrainu savā augošajā impērijā," – teikts rakstā.

Žurnālists uzskata, ka Rietumi "bija laimīgi", kad tika gāzts prokrieviski noskaņotais un tautas ievēlētais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, un pie varas nāca "savējie" – Eiropas Savienībai un ASV tuva valdība. Pie tam rietumvalstīs gan netika ņemtas vērā visas šo notikumu sekas.

Bija sagaidāms, ka Krimas un Austrumukrainas krievvalodīgie iedzīvotāji dos priekšroku bijušo tautiešu varai, nevis svešajai un dīvainajai Briseles pārvaldes formai, apgalvo Kristofers Bukers.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps vaino NATO un Obamas administrāciju par situāciju Ukrainā

"Tas bija bīstams vājprāts – reaģēt tā, kā to izdarīja Rietumi, kad ASV valsts sekretārs Džons Kerijs nosauca tautas balsojumu Krimā par "neiedomājamu agresiju" no Krievijas puses, kad princis Čārlzs (Krievijas prezidentu – red.) Putinu salīdzināja ar Hitleru, bet toreizējo karikatūrisko ES ārlietu ministri baronesi (Ketrīnu – red.) Eštoni Kijevā sveica divsimt tūkstoši ukraiņu ar saucieniem "Eiropa! Eiropa!", par ko bieži vien maksāja pati Brisele," – raksta britu avīzes žurnālists.

Pagājuši jau gandrīz trīs pilsoņu kara gadi, taču rietumvalstu līderi vēl joprojām ir pazemojoši nespējīgi aptvert, ko iesākt ar haosu, pie kura viņi ir vainīgi vairāk nekā jebkurš cits, piebilda Bukers.

Ziņu lente
0