Zakerbergs ziedojis 500 000 dolāru zemestrīcē Itālijā cietušajiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasМарк Цукерберг
Марк Цукерберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemestrīces laikā Itālijā Facebook tika aktivizēta opcija Safety Check, lai katrs varētu paziņot saviem tuviniekiem, ka ar viņu viss kārtībā.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Facebook dibinātājs Marks Zakerbergs ziedojis Sarkanajam Krustam pusmiljonu dolāru, lai palīdzētu cilvēkiem, kas cietuši zemestrīcē Itālijas centrālajā daļā 24. augustā, vēsta RIA Novosti.

Atlikusi puse pilsētas: Akumoli pilsētiņa pēc zemestrīces. Drona uzņēmumi - Sputnik Latvija
Video
Atlikusi puse pilsētas: Akumoli pilsētiņa pēc zemestrīces. Drona uzņēmumi

"Es biju ļoti apbēdināts, uzzinot par zemestrīci, un pirmā reakcija bija jautājums: kas jādara, lai palīdzētu. Mēs domājām par to, ko varētu darīt Facebook, un viens no svarīgākajiem aspektiem bija aktivizēt opciju Safety Check, pateicoties kurai jūs varat nelaimes gadījumā paziņot draugiem, ka ar jums viss kārtībā," — sacīja Zakerbergs, pirmdien Romā uzstājoties vienā no vadošajām Itālijas universitātēm.

"Taču mēs vēlējāmies darīt vairāk un sākam sadarbību ar Sarkano Krustu. Mēs ziedojām 500 tūkstošus dolāru un nodevām viņu rīcībā savu platformu," — viņš turpināja. Pirmdien populārā sociālā tīkla dibinātājs kopā ar sievu Priscilu Čanu devās audiencē pie pāvesta Franciska un tikās ar Itālijas premjerministru Mateo Renci.

24. augusta naktī Itālijas centrālajā daļā notika 6,0 magnitūdas spēcīga zemestrīce. Tās epicentrs atradās netālu no Akumoli aptuveni četru kilometru dziļumā. Postījumi skāruši Lacio, Umbijas un Markes apgabalus. Visvairāk cietusi Amatričes pilsēta. Zemes virsmas svārstības bija jūtamas daudzās pilsētās, tostarp arī Romā.

Ziņu lente
0