Puškovs: valstis nedomā par sekām, izvietojot pie sevis ASV ieročus

© Sputnik / Vladimir FedorenkoKrievijas Valsts domes deputāts Aleksejs Puškovs. Foto no arhīva
Krievijas Valsts domes deputāts Aleksejs Puškovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts Aleksejs Puškovs norādīja, ka valstis, kas pieņem lēmumu izvietot savā teritorijā ASV kodolieročus un pretraķešu aizsardzības sistēmas, ir atbildīgas par šādiem lēmumiem arī no savas drošības viedokļa.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Krievijas Valsts domes deputāts, Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs svētdien forumā "Vienotībā ar Krieviju" pavēstīja, ka ārvalstu valdības, kas pieņem lēmumu izvietot savā teritorijā ASV kodolieročus un pretraķešu aizsardzības sistēmas, ir atbildīgas par sekām, tostarp arī no savas drošības viedokļa, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Komentētājs Rostislavs Iščenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņu kodolieroču pārvešana no Turcijas uz Rumāniju: pirmie secinājumi

Iepriekš Briseles interneta izdevums Euractiv vēstīja, ka ASV ir sākušas izvest savus kodolieročus no Turcijas uz Deveselu bāzi Rumānijā. Izdevuma informācijas avots vēstīja, ka pēc apvērsuma ASV un Turcijas attiecības ir pasliktinājušās, tāpēc Vašingtona vairs neuztic Turcijai kodolieroču uzglabāšanu. Rumānija šo informāciju noraida.

Kas attiecas uz iespēju, ka ASV kodolieroči tiek pārvesti no Turcijas uz Rumāniju, šī tēma patiešām tiek apspriesta. Jautājums tiek izskatīts daudzās Austrumeiropas valstīs. Piemēram, Polijā kāds aizsardzības ministrs izteicās, ka Polijā vajadzētu parādīties amerikāņu kodollādiņiem.

"Krievijas viedoklis šajā jautājumā ir vienkāršs. Mēs vienmēr uzsveram, ka valstis, kas savā teritorijā uzņem amerikāņu kodolieročus, valstis, kas robežojas ar Krieviju, tādējādi, protams, tikai pastiprina savu ievainojamību," — norādīja politiķis.

Aleksejs Puškovs atgādināja, ka Krievija tam pievērsīs uzmanību tāpat "kā mēs pievēršam uzmanibu pretraķešu aizsardzības bāzēm tajā pašā Rumānijā un tādas pašas bāzes izveidošanai Polijā."

"Protams, tas kļūs par mūsu stratēģiskās plānošanas elementu, tāpēc valdības, kas pieņem šādus lēmumus, ir atbildīgas par sekām, tostarp arī no savas drošības viedokļa," — teica deputāts.

Ziņu lente
0