Video

Bērni no Krievijas un Francijas ar asarām acīs atvadījās no "Arteka"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maiņas noslēgumā franču un krievu skolēni dejoja, dziedāja un raudāja, atvadoties no starptautiskās nometnes "Arteks" Krimā. Video ierakstā redzams franču meitenes solījums.

Svinīgās līnijas laikā tika nolaists karogs par godu maiņas noslēgumam. Atskanēja Krievijas himna, kam līdzi dziedāja ne tikai bērni no Krievijas. Atpūtnieku grupas saņēma balvas par panākumiem un sasniegumiem bērnu centrā.

Starptautiskais bērnu centrs "Arteks", viens no bērnu atpūtas flagmaņiem Krievijā, atrodas Gurzufas ciemā. Pērn bērnu centrs svinēja savu 90. jubileju. Padomju laikā par iespēju vasarā apmeklēt Arteku sapņoja gandrīz katrs pionieris. Starptautiskās maiņas valdzināja ar iespēju iepazīties un sadraudzēties ar vienaudžiem no dažādām pasaules valstīm.

Mūsdienās "Arteks" aizņem 216 hektārus, pludmales sniedzas septiņu kilometru garumā. Nometnes teritorijā atrodas vairāk nekā 400 ēkas un būves. 2014. gadā Krievijas valdība sāka vērienīgu centra pārbūvi, un 2020. gadā "Arteks" varēs uzņemt pat 10 tūkstošus bērnu vienlaikus.

Ziņu lente
0