Baltkrievijas Ārlietu ministrija NATO kontingentu uzskata par izaicinājumu

© Sputnik / Sergey MelkonovGaižūnu poligons Lietuvā. Foto no arhīva
Gaižūnu poligons Lietuvā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs vēstīja, ka Minska vērīgi seko notikumiem un cenšas spert adekvātus atbildes soļus.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Piektdien Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs pavēstīja, ka Ziemeļatlantijas alianses papildu kontingenta dislokācija pie Baltkrievijas robežām nerada tiešu apdraudējumu republikai, taču tiek uzskatīta par potenciālu izaicinājumu.

"Mēs redzam, ka vairākās mūsu kaimiņvalstīs rietumos tiek dislocēti papildu NATO karaspēka kontingenti. Protams, mēs rūpīgi sekojam situācijai. Mēs to neuzskatām par tiešiem draudiem mūsu militārajai drošībai, taču domājam, ka tas ir potenciāls izaicinājums Baltkrievijas Republikai militārajā sfērā un drošības jautājumos," — paziņoja Makejs žurnālistiem Kijevā Baltkrievijas vēstniecības Ukrainā dzīvojamā kompleksa atklāšanas ceremonijā.

Makejs atzīmēja, ka Minska rūpīgi seko situācijai un cenšas "nacionālajā līmenī spert adekvātus atbildes soļus: tas attiecas uz jauna bruņojuma ieviešanu, ko mums izdodas radīt, gan uz cīņas gatavības uzlabošanu, gan citām jomām."

Iepriekš valsts vairākkārt paudusi satraukumu sakarā ar NATO aktivitātes un spēku paplašināšanos pie savām robežām. Jūnijā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko informēja, ka Baltkrievija un Krievija adekvāti reaģē uz NATP pastiprināšanos pie sabiedroto robežām.

Ziņu lente
0