Video

Krievijas paralimpieši nepadodas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sportisti ir sašutuši par Sporta Arbitrāžas tiesas netaisnīgo lēmumu nepielaist Krievijas komandu Paralimpiādei Riodežaneiro, taču nenolaiž rokas.

Paralimpietis Vitālijs Telešs Krievijas izlases atstādināšanu no Paralimpiādes Riodežaneiro nosauca par murgiem.

"Tie taču ir murgi – atstādināt 200 cilvēkus to triju (sportistu – red.) dēļ, kuri lietojuši dopingu. Kāda tur ir procentuālā attiecība? Kaut kādi 1,5%," – uzsvēra vieglatlēts.

Šķēpa metēja Anna Kuļiņiča-Sorokina paziņoja, ka nākotnes plālni ir lieli, neskatoties uz CAS lēmumu.

"Protams, sportista karjera nebeidzas. Priekšā gaida pasaules čempionāts Londonā, gatavošanās nākamajām Paralimpiskajām spēlēm," – stāstīja sportiste.

Vakar Sporta Arbitrāžas tiesa noraidīja Krievijas Paralimpiskās komitejas apelāciju par SPK lēmumu atstādināt Krievijas Paralimpisko komiteju no dalības 2016. gada Paralimpiādē un atņemt biedra tiesības Krievijas Paralimpiskajai komitejai.

Tikai pieņēmumi

CAS lēmuma pamatā ir tikai Maklarena komisijas ziņojums, kurā apgalvots, ka Krievijā darbojusies valsts vadīta dopinga sistēma. Tajā pieminētas 35 pozitīvas paralimpiešu dopinga analīzes, kas pazudušas laikā no 2012. līdz 2015. gadam. Pie tam Krievija nav saņēmusi informāciju par to, kādu sportistu analīzes it kā esot pazudušas, nedz arī jebkādus citus faktus.

Ziņojums balstīts uz pieņēmumiem, kam nav sniegti nekādi pierādījumi, jo nav veiktas nekādas ekspertīzes, tostarp arī jautājumā par it kā saskrāpētajām menzūrām.

Paralimpiskās spēles notiks Riodežaneiro no 7. līdz 18. septembrim.

Ziņu lente
0