Ukraiņu politiķi cer ar ieroču palīdzību mazināt eskalāciju

© REUTERS / Valentyn OgirenkoUkraiņu karavīri kopā ar reaktīvas artilērijas kompleksu "Grad". Foto no arhīva
Ukraiņu karavīri kopā ar reaktīvas artilērijas kompleksu Grad. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstnieks Vācijā vērsās pie Vācijas varas iestādēm ar aicinājumu sniegt viņa valstij aizsardzības apbruņojumu, bet Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks cer uz būtiskākām ieroču piegādēm no ASV.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrejs Meļņiks intervijā vācu radio Deutschlandfunk aicinājis Vācijas valdību piešķirt Kijevai apbruņojumu, vēsta RIA Novosti

Военнослужащий во время учений - Sputnik Latvija
Mediji informē par cīņu ar diversantiem Krimā

"Mēs lūdzam aizsardzības apbruņojumu. Piemēram, ja mums būtu artilērijas noteikšanas sistēmas, tas samazinātu turpmākas eskalācijas risku," — viņš sacīja.

Deutschlandfunk žurnāliste Sabīne Adlere komentāros intervijai, uzsvēra, ka "ieroču Ukrainai tiešam netrūkst ".

Kijevas vēlme iegūt jaunas apbruņošnas sistēmas no Vācijas Adlere dēvē par "neizprotamu".

"Kāpēc Ukraina, kura desmitiem gadu ražoja apbruņojumu, un kļuvusi par vienu no lielākajām eksportētājām, nevar pati saražot šīs sistēmas, ja tas ir tik nepieciešams?" —uzdod jautājumu žurnāliste, norādot, ka valsts turpina ražot pārdošanai izdevīgos ieročus.

Kijeva daudzos jautājumos rīkojas pretrunīgi, uzskata Adlere. Cīņa ar korupciju pat prezidenta administrācijas līmenī norit bez sevišķa entuziasma, bet pats Petro Porošenko arī nav izpildījis solījumu tikt vaļā no sava biznesa.

"Ukraina jau sen nepilda to, pati nespēj izdarīt, tai jāpieliek vairāk pūļu," — rezumē žurnāliste.

Ja vēstnieks prasa Vācijai aizsardzības ieročus, tad Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjan Škirjaks gaida nopietnākas piegādes no ASV, Hilarijas Klintones uzvaras gadījumā prezidenta vēlēšanās.

Viņa ieņems "stingrāku pozīciju" attiecībā uz Krieviju, un atbalstīs Ukrainas valsts intereses, paziņojis padomnieks intervijā telekanālam 112.

Škirjaks apgalvo, ka Klintone jau izdarījusi attiecīgu paziņojumu, saistībā ar to, ka Vašingtona varētu sniegt Kijevai letālos ieročus, ja viņa ieņems prezidenta amatu.

Krievija arī vairākkārt brīdinājusi Rietumus no ieroču piegādes Ukrainai, jo šis solis novedīs pie saspīlējuma Donbasā. Pret ieroču piegādēm Kijevai iestājušies daudzi Eiropas politiķi, kuri nosauca šādus soļus par kontrproduktīviem. Piemēram, par to paziņojis Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers.

Ziņu lente
0