Krievija gatava rīkot alternatīvo Paralimpiādi Krimā

© Sputnik / Alexey MalgavkoВид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты
Вид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Krievijas Paralimpiskās komitejas apelācijā, kas iesniegta Sporta Arbitrāžas tiesā par Krievijas izlases atstādināšanu no dalības Paralimpiādē Brazīlijā, netiks pieņemts apmierinošs lēmums, Krima ir gatava organizēt alternatīvas sacensības.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Pēc Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (SPK) lēmuma nepielaist Krievijas izlasi dalībai 2016. gada Paralimpiādē Riodežaneiro, Krima varētu ierosināt alternatīvas Spēles Eipatorijā. Šo ierosinājumu izteica Krimas deputāts, Krievijas Nacionālo un neolimpisko sporta veidu Krimas nodaļas vadītājs Aleksejs Čerņaks, vēsta portāls Sputnik Igaunija.

Церемония открытия XXXI летних Олимпийских игр в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Krievijas izlase atstādināta no Paralimpiskajām spēlēm

Svētdien, 7. augustā Starptautiskās Paralimpiskās komitejas vadītājs Filips Kreivens paziņoja, ka SPK nolēmusi atstādināt Krievijas izlasi no Paralimpiādes Brazīlijā. Sporta ierēdņi uzskata, ka antidopinga sistēma Krievijā esot caurcaurēm salauzta, korumpēta un kompromitēta.

Pret Krievijas Paralimpisko komiteju vērstās sankcijas sekoja Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojuma publikācijai, kurā norādīts, ka Krievijā darbojusies valsts vadīta dopinga lietošanas sistēma.

WADA ieteica SPK atstādināt Krievijas Paralimpisko komiteju no spēlēm, kas notiks 7.-18. septembrī. KPK vadītājs Vladimirs Lukins informēja, ka komiteja pārsūdzēs lēmumu Sporta Arbitrāžas tiesā Lozannā.

"Ja turpināsies spiediens pret paralimpisko virzienu sportistiem, mēs ierosināsim organizēt alternatīvas starptautiskās paralimpiskās sacensības Krimas teritorijā," – paziņoja Krimas deputāts.

"Šo sacensību galvenais kritērijs būs godīga pieeja un cieņa pret sportistiem, un nekādas politikas. Esmu pārliecināts, ka tādas sacensības kļūs par simbolu attieksmei, kāda jāizjūt ikvienam sportistam," – viņš pastāstīja.

Мир содрогнулся – Селезнев о решении МПК по недопуску россиян к Паралимпиаде - Sputnik Latvija
Video
Krievijas paralimpieši par SPK lēmumu: netaisnīgi un aizspriedumaini

Aleksejs Čerņaks uzskata, ka alternatīvajām Paralimpiskajām spēlēm būs piemērots Nacionālais paralimpiskās sagatavošanas un reabilitācijas centrs netālu no Eipatorijas.

Čerņaks paziņoja, ka jau pašlaik lielākā daļa pussalā esošo tūrisma objektu ir gandrīz pilnībā gatavi uzņemt paralimpiešu komandas, un pēc Kerčas tilta izbūves 2020. gadā Eipatorija būs gatava organizēt šāda mēroga sacensības.

Politiķis uzsvēra, ka paralimpieši ir izpelnījušies divkāršu cieņu – kā sportisti un kā cilvēki, kuri demonstrē piemēru tam, ka vienmēr ir jādara viss iespējamais, lai sasniegtu savus mērķus, ka nekad nedrīkst nolaist rokas.

"Noraidīt paralimpiešus, kuriem sports ir kļuvis par dzīves jēgu, ir īsta nelietība," – noslēgumā piebilda Čerņaks.

Ziņu lente
0