Pokemonu mednieks ASV nogalināts ar šāvienu mugurā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasИгровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo.
Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nezināms noziedznieks vērojis Pokemon Go spēlētājus parkā Sanfrancisko (Kalifornija, ASV), piegājis pie viena no jauniešiem, raidījis šāvienu viņam mugurā un meties bēgt.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Divdesmitgadīgu jaunieti Sanfrancisko parkā nezināms cilvēks nošāvis spēles Pokemon Go laikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu ABC.

Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo. - Sputnik Latvija
Kanādiete apšaudījusi Pokemon Go fanus

ASV jau ir notikuši vairāki incidenti ar pokemonu medniekiem, tostarp arī apšaudes, taču šis ir pirmais gadījums, kurā spēles fans ir nogalināts uz ielas.

Par uzbrukuma upuri kļuva Kelvins Railijs. Sestdien vēlu vakarā viņš kopā ar citiem spēlētājiem ķēra pokemonus parkā Aquatic. Kad Railijs pagājās projām no grupas, nezināmais ļaundaris izšāva viņam mugurā. Jaunietim tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība, tomēr gūtais ievainojums izrādījās nāvējošs.

"Cik zināms, nekādas konfrontācijas nebija. Neviens neko neteica. Tas notika tāpat vien, viņš (noziedznieks – red.) vienkārši piegāja, izšāva viņam mugurā un aizbēga," – paziņoja bojāgājušā ģimenes draugs Džons Kirbijs.

Kirbijs pastāstīja, ka neilgi pirms traģēdijas Railijs un viņa draugs redzējuši kādu aizdomīgu cilvēku, kurš viņus vērojis no augstienes – šeit paveras parka ainava. Tomēr bija tumšs, un jaunieši lielākoties vērojuši savu viedtālruņu ekrānus, tāpēc nav pievērsuši tam uzmanību.

Охотник за покемонами. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sācies: Irānā aizliegta spēle Pokemon Go

Spēle Pokemon Go jau iekarojusi plašu popularitāti. Tā ir spēle, kuras pamatā ir "papildinātās realitātes" tehnoloģija: digitālā un reālā pasaule savienojas, jo viedtālruņa attēlā redzamais attēls projicējas reālās pasaules lokācijā. Spēles dalībniekiem ir jāatrod un jāapmāca pokemoni, lai tie spētu cīnīties ar citu spēlētāju "kabatas monstriem". Cīņa turpinās, līdz viens no pokemoniem zaudē samaņu vai viņa treneris padodas.

Spēles autors ir kompānija Niantic, kas pagājušā gada augustā pameta Google. Tās dibinātājs ir Džons Henke, viens no Google Maps un Google Streets iedvesmotājiem. Viņam pieder arī idejas par produktu, uz kura pamata tika radīta Google Earth.

"Pokemon" ir ļoti populāra mediju franšīze, ko radīja Satosi Tadziri 1996. gadā. Vārds "pokemons" nozīmē "kabatas monsters ar pārdabiskām spējām." Sākotnēji tas parādījās divās datorspēlēs.

Ziņu lente
0