Valsts valodas centrs pieķerts krievu valodas lietošanā

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasTīkla Twitter lappuse. Foto no arhīva
Tīkla Twitter lappuse. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs interesējas, vai kāds nevēlas uzrakstīt sūdzību par Valsts valodas centru?

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā raksta, ka krievu valodu izmanto pats Valsts valodas centrs, kurš uzlika naudas sodu Rīgas domei par krievu valodas lietošanu sociālajos tīklos.

Valsts valodas centrs. Oficiālais profils sociālajā tiklā Twitter. Informācija krievu valodā. Priceless. Kurš ir gatavs uzrakstīt sūdzību Valsts valodas centram par Valsts valodas centra komunikāciju krievu valodā?

Iepriekš Valsts valodas centrs piesprieda Rīgas domei maksimāli iespējamo naudas sodu — 140 eiro — par krievu valodas izmantošanu sociālajā tīklā Facebоok. Rīgas mērs informēja, ka pašvaldība negrasās maksāt sodu un pārsūdzēs to oficiālā kārtībā.

VVC vadītājs Māris Baltiņš apgalvo, ka pats Nils Ušakovs nav sodīts — "sodu saņēmusi Rīgas dome un tās priekšsēdētājs, valsts institūcijas ierēdnis, kurš, pārstāvot domi, izmanto svešvalodas nepareizam mērķim."

Intervijā Latvijas valsts televīzijai Baltiņš paziņoja, ka valstī krievu valodas zināšanas tiek uzskatīta par pašsaprotamām.

"Sliktākais ir tas, ka mēs uzskatām krievu alfabēta vai krievu valodas zināšanas Latvijā par pašsaprotamām. Tas, ka es protu kādu valodu, ir labi, bet izvirzīt prasību, ka tas ir pašsaprotams, ir nepareizi," — viņš sacīja.

Valsts valodas centrs jau iepriekš ir izteicis pretenzijas Ušakovam par to, ka viņš bieži lieto krievu valodu saziņā ar publiku un sociālajos tīklos.

Šī gada pirmajā pusē tika saņemtas un izskatītas 497 sūdzības par Valsts valodas likuma pārkāpumiem. Par Valsts valodas likuma neievērošanu pie administratīvās atbildības sauktas 180 personas.

Ziņu lente
0