Latvijā nav pamanījusi aicinājumu uz konsultācijām

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Foto no arhīva
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildot uz Krievijas Aizsardzības ministrijas uzaicinājumu organizēt divpusējas konsultācijas ar mērķi izvairīties no konfliktiem pierobežā, Lietuva un Igaunija solīja padomāt, bet Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji apgalvo, ka neesot to saņēmuši.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministra padomniece Līga Krapāne paziņoja, ka Latvijas Aizsardzības ministrija neesot saņēmusi Krievijas uzaicinājumu divpusējām konsultācijām, lai izvairītos no negadījumiem jūrā un gaisā, raksta Lsm.lv.

Krievijas Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja, ka ir gatava sadarbībai, lai izvairītos no negadījumiem jūrā un gaisā, divpusējās vienošanos ietvaros, kā arī konsultācijām ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas aizsardzības iestādēm, lai novērstu pretenzijas saistībā ar militāro darbību pierobežā.

Сторожевой корабль Адмирал Эссен - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija gatava konsultācijām ar Latviju

Lietuvas pārstāvji solīja izvērtēt šo priekšlikumu. Igaunijas Aizsardzības ministrija apņēmās rūpīgi izskatīt Maskavas aicinājumu, vēsta Sputnik Igaunija. Bet Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji paziņoja, ka viņus neviens nav aicinājis piedalīties konsultācijās, tāpēc nav arī nekā apspriežama.

KF Aizsardzības ministrijas Starptautiskās militārās sadarbības galvenās pārvaldes priekšnieks Sergejs Košeļevs norāda, ka KF Aizsardzības ministrijā ar izbrīnu uzzinājusi, ka Latvijas medijos publicēta informācija par to, ka Latvijas pārstāvji neesot ielūgti uz konsultācijām, kas notiks Maskavā 2016. gada septembrī.

"Atbilstoša nota tika iesniegta Latvijas Republikas militārajam atašejam Krievijas Federācijā. Minēto informāciju Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā militārais atašejs nodeva arī Latvijas Aizsardzības ministrijas Aizsardzības politikas departamenta priekšniekam," — viņš teica.

Ziņu lente
0