Politika

WSJ kritizē Olandu par atteikšanos no antikrieviskās retorikas

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidents Fransuā Olands. Foto no arhīva
Francijas prezidents Fransuā Olands. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Fransuā Olands demonstratīvi izvairās no antikrieviskajiem izteikumiem un iesaistās bīstamā spēlē.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Francijas prezidents Fransuā Olands demonstratīvi izvairās no retorikas, kas vērsta pret Krieviju, un tādējādi iesaistās bīstamā spēlē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Wall Street Journal.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Merkele paskaidroja, kāpēc pagarinātas pret Krieviju vērstās sankcijas

NATO samita laikā jūlija sākumā Olands iestājās pret apgalvojumiem, ka Krievija esot "bīstama" Rietumiem. Politiķis uzsvēra, ka Krievija ir Francijas partneris. Ar saviem izteikumiem viņš "šokējis" dažus Parīzes draugus, vēsta raksta autors.

Amerikāņu laikraksts norāda, ka Olanda uzskati ir saprotami, ņemot vērā viņa vēlmi atkal izvirzīt savu kandidatūru 2017. gada prezidenta vēlēšanās. Viņš cer, ka, uzlabojot attiecības ar Maskavu, viņš varētu panākt daudzu Eiropas valstu cieņu, raksta The Wall Street Journal.

Tomēr Francijas prezidenta izteikumi nevar neradīt bažas, uzskata materiāla autors. Izteikumi par to, ka Krievija nerada draudus, neatbilst nesenajai NATO samita deklarācijai. Pie tam, norādot, ka Maskava ir partneris, Olands sper bīstamu soli, jo tas varēšot nostiprināt viņa pretinieku — citu partiju pārstāvju — pozīcijas, secināja laikraksts.

Ziņu lente
0