Politiķis paskaidroja, kāpēc NATO vajadzīgs politiskais cirks pie Krievijas robežām

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas Bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības sistēma RBS-70. Foto no arhīva
Latvijas Bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības sistēma RBS-70. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO ir vajadzīgs "politiskais cirks" ap tā saucamajiem Krievijas draudiem, lai gan tie vispār neeksistē, uzskata Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs uzskata, ka NATO ir nepieciešams "politiskais cirks" ap tā saucamajiem Krievijas draudiem, lai gan tie vispār neeksistē, ko nesen norādīja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto.

Pieņēmumus par to, ka Krievija varētu apdraudēt NATO dalībvalstis, Sijārto nosauca par nereālistiskiem. Ministrs uzsvēra, ka Ungārija neuzskata Krieviju par draudiem.

"Ungārijas Ārlietu ministrijas vadītājs paziņoja, ka Krievija neapdraud NATO. Tas ir skaidrs. Taču NATO ir vajadzīgs"politiskais cirks" saistībā ar Krievijas draudiem. Show must go on!" — uzrakstīja Puškovs savā Twitter.

Pagājušā NATO samitā tika pieņemts lēmums par alianses austrumu flanga pastiprināšanu. NATO plāno jau 2017. gadā izvietot Baltijas valstīs un Polijā četrus multinacionālos bataljonus.

Krievijas Federācijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško, paziņoja, ka alianses lēmumi pārvērš Austrumeiropas valstis par tās militāro placdarmu, kas vērsts pret Krieviju. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš norādīja, ka Krievija neiesaistīsies konfrontācijā ar ASV, NATO un ES valstīm un spēs jebkuros apstākļos nodrošināt valsts un pilsoņu drošību.

Ziņu lente
0