Polija nevēlas atjaunot pierobežas režīmu ar Krieviju

© Foto : Lukas PlewniaPolijas karogs. Foto no arhīva
Polijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau jūlijā Maskava informēja, ka ņems vērā solījumus par pārvietošanās īslaicīgajiem ierobežojumiem, taču pievērsīs uzmanību reālajai situācijai.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Atšķirībā no pierobežas pārvietošanās režīma ar Ukrainu, Polijas valdība negrasās atjaunot agrāko pārvietošanās režīmu ar Krieviju.

No 4. jūlija Polijas valdība uz mēnesi apturēja pārvietošanos pie robežas ar Kaļiņingradas apgabalu, kā arī ieviesa robežkontroli pie robežām ar ES valstīm — Čehiju, Vāciju, Slovākiju un Lietuvu.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Polija līdz augustam ieviesusi robežkontroli

Valsts iekšlietu ministra vietnieks Jaroslavs Želiņskis pavēstīja, ka Krievija neesot likvidējusi iemeslus, kuru dēļ ierobežota pārvietošanās pierobežas rajonā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietējo izdevumu Interia.

Pārvietošanās pierobežas rajonā ar Ukrainu tiek atjaunota trešdien.

Ierobežojumi pie robežām tika ieviesti sakarā ar NATO samitu un Vispasaules Jaunatnes dienām. No 4. jūlija Kaļiņingradas apgabala iedzīvotāji, kam izniegtas kartītes atbilstoši līgumiem par iedzīvotāju pārvietošanos pierobežas rajonā, vairs nevar tās izmantot iebraukšanai Polijas teritorijā.

Atbildot uz Varšavas lēmumu, Krievija savukārt apturēja vienošanos par iedzīvotāju pārvietošanos pierobežas zonā. Krievijas ĀM atzīmēja, ka nav saprotama saikne starp pasākumiem Varšavā un Krakovā un vienošanās īstenošanu, kuras darbība attiecas tikai uz valsts pierobežas rajoniem.

"Mēs ņemsim vērā Varšavas apgalvojumus par ieviesto ierobežojumu īslaicīgo termiņu, taču paskatīsimies, kā tie tiks īstenoti," — uzsvēra Krievijas Ārlietu ministrija.

Ziņu lente
0