Vrubļevskis uzskata par taisnīgu lēmumu neatstādināt Krievijas izlasi

© REUTERS / /Ricardo MoraesСимволика Олимпийских игр в Рио
Символика Олимпийских игр в Рио - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājs uzskata, ka SOK ir rīkojusies pareizi, neatstādinot Krieviju no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Iepriekš viņš par netaisnīgu nosauca krievu vieglatlētiem piespriesto sodu.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītājs Aldons Vrubļevskis uzskata, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir rīkojusies taisnīgi, neatstādinot no Olimpiskajām spēlēm visu Krievijas komandu.

Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas Olimpiskā komiteja aizstāv Krievijas sportistus

Svētdien SOK izpildkomiteja pieņēma lēmumu neatstādināt Krievijas komandu no 2016. gada spēlēm un deva starptautiskajām sporta federācijām tiesības izlemt, kuri sportisti var piedalīties spēlēs, izpildot vairākus kritērijus. Galvenais noteikums – sportists nedrīkst būt iejaukts nekādos dopinga skandālos.

"Es uzskatu, ka lēmums neatstādināt visu Krievijas komandu no dalības spēlēs ir taisnīgs. Tas dos iespēju no dopinga tīriem sportistiem piedalīties Olimpiskajās spēlēs un godīgi cīnīties ar labākajiem sportistiem pasaulē," – pirmdien žurnālistiem paziņoja Vrubļevskis. 

Олимпийские кольца в Рио - Sputnik Latvija
Lietuvas ierēdņi uzskata, ka SOK lēmums ir pārāk mīksts

Pirms SOK lēmuma publicēšanas Vrubļevskis uzsvēra, ka ir netaisnīgi atstādināt visu komandu no Olimpiskajām spēlēm tāpēc, ka atsevišķi sportisti pieķerti dopinga lietošanā, un izteica cerību, ka politiskie jautājumi nekaitēs izcilu krievu sportistu karjerai un sportā sasniegtie rezultāti nebūs atkarīgi no politiskās situācijas.

18. jūlijā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens informēja par izmeklēšanas rezultātiem jautājumāļ par antidopinga pārkāpumiem 2014. gada Olimpiskajās spēlēs Sočos. Atbilstoši izmeklēšanas rezultātiem WADA ieteica SOK atstādināt Krievijas izlasi no spēlēm Riodežaneiro.

Ziņu lente
0