Putins negaidot piedalījies dievkalpojumā ar somu svētceļniekiem

© Sputnik / Сергей Компанийченко / Pāriet pie mediju bankasРождество-Богородичный Коневский монастырь
Рождество-Богородичный Коневский монастырь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins privātā vizītē apmeklējis Koņevskas klosteri Lādogā. Par vizīti iepriekš nav zinājuši ne mūki, ne klostera priekšnieks. Baznīcā prezidents noklausījies dievkalpojumu, noskaitījis lūgšanu un aprunājies ar somu svētceļniekiem.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Svētceļnieki no Somijas negaidot novēroja Krievijas prezidenta Vladimira Putina apmeklējumu Koņevskas vīriešu klosterī, kas atrodas Koņevecas salā Lādogas ezera rietumu daļā, ziņo Yle.

Izrādījies, ka svētceļnieku tikšanās ar Krievijas valsts vadītāju notikusi aptuveni pirms divām nedēļām. Izdevums atzīmē, ka paziņojumi par Putina vizīti nav iepriekš sniegti. To apstiprina arī tas, ka klosterī nav bijis neviena plašsaziņas līdzekļu pārstāvja. 

"Tas bija ļoti negaidīti visiem, it īpaši mūkiem. Žēl, ka priekšnieks tieši šajā laikā devies uz pilsētu darīšanās, — stāstīja pareizticīgo draudzes vikārs Timo Tunkjunens. – Daudzi pat nepamanīja viņa klātbūtni, lai gan stāvējām mazītiņā baznīcā. Piemēram, mana sieva stāvēja viņam līdzās un pat neaptvēra to."

Baznīcā prezidents noklausījās dievkalpojumu, noskaitīja lūgšanu un paklanījās klostera dibinātāja Arsēnija Koņevska pīšļiem un Koņevskas Dievmātes svētbildei, ziņo Yle. Pēc dievkalpojuma somu svētceļniekiem izdevās aprunāties ar prezidentu. Tunkjunens pastāstīja, ka Putins ļoti interesējies par somu braucienu uz Valaamu, jo pats pirms tam apmeklējis Valaamas klosteri, par ko plaši rakstīja Krievijas mediji.

"Putins bija ļoti mierīgs. Tā patiešām bija privāta vizīte. Tas nebija nekāds oficiāls pasākums ar ceremonijām. Viņš pastaigājās pa teritoriju un aplūkoja to," – stāstīja Tunkjunens.

Vikārs piebilda, ka Lādogā Putinu pavadījuši tikai daži miesassargi.

Ziņu lente
0