Dārgākais ASV aviobāzes kuģis no jauna nav pieņemts ekspluatācijā

© AP Photo / Steve HelberАвианосец USS Gerald R. Ford (CVN-78)
Авианосец USS Gerald R. Ford (CVN-78) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vērtējumi liecina, ka aviobāzes kuģis, kura būvdarbi sākās 2009. gadā, izmaksās aptuveni 13 miljardus dolāru.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. No jauna atlikta aviobāzes kuģa USS Gerald R. Ford (CVN-78) pieņemšana ekspluatācijā ASV. Tas tiek uzskatīts par dārgāko kara kuģi pasaulē, ziņo telekanāls CNN.

Telekanāla rīcībā nokļuvusi Pentagona atskaite, kurā tiek sniegta informācija par grūtībām, lidmašīnām nosēžoties uz bāzes kuģa klāja un paceļoties gaisā, par problēmām gaisa kustības kontrolē, kā arī kuģa pašaizsardzības un bruņojuma padeves sistēmās.

Aviobāzes kuģis vēl joprojām nav gatavs cīņai, neskatoties uz cerībām, ka tas pievienosies flotei septembrī, ziņo telekanāls.

"Ja šīs problēmas netiks atrisinātas, tās būtiski ierobežos CVN-78 iespējas karadarbību laikā," – ziņojumā norāda Pentagona operatīvās testēšanas direktors Maikls Gilmors.

ASV Jūras kara spēku pārstāvis pastāstīja telekanālam, ka kuģis, iespējams, tiks uzņemts flotē 2017. gada sākumā.

Aviobāzes kuģis USS Gerald R. Ford, kas izmaksājis aptuveni 13 miljardus dolāru, tiek uzskatīts par dārgāko kara kuģi pasaulē. Tā būvdarbi sākās 2009. gadā, un tika plānots, ka 2014. gada septembrī kuģis būs gatavs. Vēlāk šis termiņš tika atlikts līdz 2016. gada septembrim, pēc tam – līdz novembrim.

Ziņu lente
0