Lietuvas ierēdņi uzskata, ka SOK lēmums ir pārāk mīksts

© REUTERS/Ueslei MarcelinoОлимпийские кольца в Рио
Олимпийские кольца в Рио - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas valdības Fizkultūras un sporta departamenta direktors Edis Urbanavičus ir neapmierināts ar SOK lēmumu. Pēc viņa domām, lielākā daļa starptautiskās sporta sabiedrības cerēja, ka Krievijas izlasei tiks liegta iespēja piedalīties Olimpiskajās spēlēs.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmums pielaist Krievijas izlasi 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro neatbilst sporta sabiedrības lielākās daļas pārstāvju cerībām, aģentūrai BNS teica Lietuvas valdības Fizkultūras un sporta departamenta direktors Edis Urbanavičus.

"Nedomāju, ka lielākā daļa gaidīja tieši šādu lēmumu," – aģentūrai teica Urbanavičus.

Viņš paskaidroja, ka lielākā daļa starptautiskās sporta sabiedrības ir cerējusi, ka Krievijas izlasei tiks liegta iespēja piedalīties Olimpiādē, pie tam "tīrajiem" atlētiem dāvājot iespēju uzstāties ar olimpisko karogu.

Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijas Olimpiskā komiteja aizstāv Krievijas sportistus

"Uzskatu, ka šāds solis sportistiem dāvātu iespēju piedalīties Olimpiādē, un būtu skaidri norādīts viedoklis par to, ka nav pieļaujama tik vērienīga valdības iejaukšanās laikā, kad tiek falsificēti noziegumi," – viņš piebilda. 

SOK izpildkomiteja svētdien pieņēma lēmumu neatstādināt no Olimpiskajām spēlēm visu Krievijas izlasi un dāvāja starptautiskajām federācijām tiesības izlemt, kuri sportisti varēs piedalīties Olimpiādē Riodežaneiro. Krievu sportisti, kam iepriekš bijušas dopinga problēmas, netiek pielaisti spēlēm.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) jau iepriekš aizliedza krievu vieglatlētiem uzstāties Riodežaneiro nacionālās izlases sastāvā.

Ziņu lente
0