Slaktiņš invalīdu namā. Baismīga masu slepkavība Japānā

© Mandatory credit Kyodo/via REUTERSПолицейские на месте происшествия в Сагамихаре
Полицейские на месте происшествия в Сагамихаре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdienas naktī Sagamihara ciema iedzīvotājs Japānā iezagās invalīdu namā un nodūra 19 cilvēkus. Ievainojumus guvuši 26 cilvēki. Pēc uzbrukuma viņš pats padevies policijai.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Slepkavības, ko invalīdu namā Sagamihara ciemā Tokijas apkaimē izdarījis tā bijušais darbinieks, ir asiņainākais noziegums Japānā vairāku gadu desmitu laikā, vēsta NHK. 26 gadus vecais vietējais iedzīvotājs Satosi Uemacu pirmdienas naktī ar trim nažiem ielauzās ēkā un nogalināja 19 cilvēkus. 20 cilvēki guvuši smagus, seši cilvēki – vieglus ievainojumus.

Pēc tam noziedznieks padevies policijai. Viņam līdzi bija soma ar trim nažiem, uz kuriem redzamas asinis. "To izdarīju es," – viņš atzinās policijas iecirknī. 

Japānas policija noraidīja terorakta iespēju un jebkādu uzbrucēja saikni ar islāmiskajiem grupējumiem.

Kļuvis zināms, ka Uemacu pats vairāk nekā trīs gadus strādājis šajā invalīdu namā līdz 2016. gada februārim un darba vietu pametis pēc paša vēlēšanās "personisku motīvu dēļ."

Mediji ziņo, ka viņš rakstījis arī "nesakarīgo vēstuli", ko februārī saņēmis Japānas parlamenta apakšpalātas spīkers Tadamori Osima. Tajā tika pieļauta slepkavības iespēja.

На месте нападения террористов на ресторан в Дакке, Бангладеш - Sputnik Latvija
Bangladeša informē, ka teroraktu Dakā sarīkojuši izglītoti jaunieši

Invalīdu namā noziedznieks iekļuvis pa logu pirmajā stāvā, ar āmuru sasitot stiklu.Invalīdu nama apsarga zvanu policija saņēma pl. 2.30 pēc vietējā laika, bet pats Uemacu iecirknī ieradās trijos no rīta.

Viņa upuru vidū ir gan invalīdu centra darbinieki, gan iemītnieki.

Invalīdu nams paredzēts 160 cilvēkiem, bet mēneša beigās tajā pastāvīgi dzīvojuši 149 invalīdi vecumā no 19 līdz 75 gadiem.

Lielākā masveida slepkavība kopš gadu desmitiem

Slaktiņš Sagamiharā ir asiņainākā slepkavība Japānā kopš vairākiem gadu desmitiem.

No 1971. līdz 1972. gadam japāņu "Sarkanās armijas" grupējums nogalināja 12 cilvēkus.

1995. gadā pašreiz neeksistējošās neoreliģiskās teroristiskās sektas "Aum Shinrikyo" sekotājs organizēja gāzes uzbrukumu Tokijas metropolitēnā. Toreiz gāja bojā 13 cilvēki, uzbrukumā bija tūkstošiem cietušo.

1999. gadā noziedznieks automašīnā taranēja staciju Simonoseki pilsētā Japānas rietumos. 5 cilvēki gājuši bojā, 10 – guvuši ievainojumus. 2001. gadā ar nazi bruņojies cilvēks uzbruka sākumskolai Osakas prefektūrā. Uzbrukumā dzīvības zaudēja 8 bērni, 15 tika ievainoti.

2008. gadā slepkava kravas mašīnā iebrauca kājāmgājēju pūlī Akihabara rajonā Tokijā. Pēc tam viņš uzbruka cilvēkiem ar nazi. Septiņi cilvēki gājuši bojā, desmit ievainoti.

2008. gadā 16 cilvēki gāja bojā, kad tika aizdedzināts videosalons Osakā.

Ziņu lente
0