Krievija grauj NATO plānus Melnajā jūrā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПрибытие нового сторожевого корабля "Адмирал Григорович" в Севастополь
Прибытие нового сторожевого корабля Адмирал Григорович в Севастополь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir daudz darījusi savu pozīciju nostiprināšanai Melnajā jūrā un guvusi vērā ņemamus panākumus.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Krievija ir veikusi būtiskus pasākumus, lai nostiprinātu savu stāvokli Melnajā jūrā, un guvusi nozīmīgus panākumus. Līdz ar to valsts ir izjaukusi NATO plānus, ko alianse kala šajā reģionā, raksta Forbes.

Sardzes kuģis Admiral Essen izgājis jūrā gaitas mēģinājumiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas karavīri konstatējuši Baltijā Krievijas Melnās jūras flotes fregati

Pēdējā laikā ASV aizvien biežāk sadarbojas ar valstīm Melnās jūras piekrastē – piedāvā tām jūras kara manevru un mācību organizēšanu, apspriež kopīgās aizsardzības ražošanas nozares perspektīvas. Šo rīcību Vašingtona pamato ar pieņēmumu, ka valstīm, kas robežojas ar Krieviju, esot nepieciešama aizsardzība no Maskavas nestajiem potenciālajiem "draudiem", atzīmē izdevums. 

Pie tam rietumvalstīm ir labi zināms, ka Krievija jau gadu simteņiem savas pozīcijas Melnajā jūrā uzskata par vienu no savas drošības svarīgākajiem garantiem. Vēl vairāk – šis viedoklis ir vēsturiski un stratēģiski pamatots, teikts rakstā. Līdz ar to nav nekāds brīnums, ka pēdējā laikā Maskava mērķtiecīgi strādā, lai tās flote atkal atgūtu bijušo slavu, uzsvēra raksta autors.

Kopš brīža, kad Krima atgriezās Krievijas sastāvā, valsts ir slēgusi Melno jūru ar virsskaņas pretkuģu raķešu (darbības radiuss – 600 km), modernu kara lidmašīnu, kara kuģu un zemūdeņu palīdzību, raksta The Forbes.

Sargkuģis Jaroslavs Gudrais mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV Jūras kara spēki nemierā ar Krievijas sargkuģa manevriem

Krievijas flotes iespējas ļauj lielā mērā ierobežot ASV un NATO rīcību Melnajā jūrā un pieprasīt no ASV aizsardzības ražošanas nozares būtisku izdevumu palielināšanu. 

Pat Krievijas mazie patruļas kuģi var izdarīt daudz spēcīgāku triecienu nekā citu valstu jūras kara spēku kuģi, pateicoties jaunajām spārnotajām raķetēm "Kalibr" un precīzā tēmējuma munīcijai, piezīmēja raksta autors.

Ziņu lente
0