Vainīgi ir vecāki, ja bērni nepārvalda latviešu valodu

CC BY 2.0 / Nelson L. / the lonely stroll (Denmark #29 Tornby Strand)Девушка с детской коляской на берегу моря
Девушка с детской коляской на берегу моря - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga uzskata: par to, ka emigrantu bērni nepārvalda dzimto valodu, ir jāvaino viņu vecāki. "Ja vecāki vēlas, lai bērnam būtu saikne ar dzimteni, viņam ar bērnu jārunā latviešu valodā," – viņa apgalvo.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Latviešiem ar saviem bērniem ir jasarunājas dzimtajā valodā, pat dzīvojot ārzemēs, intervijā radio Baltkom paziņoja Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga. "Ārzemēs dzīvojošie bērni vairs nerunā latviešu valodā. Kur slēpjas problēma? Atbildīga ir ģimene. Ja vecāki vēlas, lai bērnam būtu saikne ar dzimteni, viņam ar bērnu jārunā latviešu valodā," – uzskata Rozenberga.

Lidosta Rīga. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
#NegribuTeviAtpakaļ: Latvijas politiķu bērni dzimtenē neatgriezīsies

Latvijas institūta direktore ir pārliecināta, ka labāk ir dzīvot un strādāt savā valstī, nevis svešatnē, kur līdzās nav neviena tuva cilvēka.

"Savam draugam vai radam, kurš dzīvo ārzemēs, mums ir jāpasaka: te ir tavas saknes, un te tevi gaidīs! Tad atbrauktu tādi cilvēki, kuri jau ir sapratuši, ka dzīvei Latvijā ir daudz vairāk plusu, nekā algai, kad līdzās nav savējo," – uzskata Rozenberga.

Pēc viņas domām, "mēs paši sev iešausim kājā, ja teiksim bērniem, lai viņi brauc prom no Latvijas un nekad neatgriežas."

Pagājušajā nedēļā Latvijas Institūts uzsāka sociālo kampaņu "#GribuTeviAtpakal". Viņa aicina valsts iedzīvotājus ar video vai audio uzrunas palīdzību sirsnīgiem vārdiem vērsties pie radiem un paziņām, kas devušies uz ārvalstīm, un pastāstīt, cik svarīgi viņi ir Latvijai.

Ziņu lente
0