Beļģu deputāts aicina atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasФлаг Бельгии на башне замка графов Фландрии в Генте. Архивное фото
Флаг Бельгии на башне замка графов Фландрии в Генте. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierobežojumi, ko Eiropas Savienība noteikusi attiecībā pret Krieviju, kaitē beļģu uzņēmumiem, atzīmēja parlamenta deputāts, kurš iesniedzis rezolūciju par sankciju atcelšanu.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Rudenī Beļģijas parlamentā tiks apspriests jautājums par sankciju atcelšanu, aģenturai RIA Novosti paziņoja iniciatīvas autors, deputāts Aldo Karkasi.

Tautas partijas deputāta sagatavotā rezolūcija aicina Beļģijas valdību iesniegt Eiropas Savienības vadībai apspriešanai jautājumu iespēju atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Merkele paskaidroja, kāpēc pagarinātas pret Krieviju vērstās sankcijas

Karkasi pastāstīja, ka Beļģijas Federālā parlamenta Pārstāvju palātas Ārlietu komisija rezolūciju apspriedīs oktobrī. Viņš atzīmēja, ka ierobežojumi, kas vērsti pret Krieviju, kaitē beļģu uzņēmumiem, piemēram, dārzeņu un augļu ražotājiem.

Līdzīgas rezolūcijas agrāk apstiprināja Francijas parlaments un Kipras valdība, kā arī vairāku Itālijas provinču reģionālie parlamenti. Deputāti aicina savu valstu valdības pakāpeniski mīkstināt un atcelt ierobežojumus, ko Eiropas Savienība ieviesusi pret Krieviju.

Eiropas Savienība pieņēma individuālās sankcijas 2014. gada 17. martā, pēc referenduma par Krimas atkalpievienošanos Krievijai. Kopš tā laika ierobežojumi tika vairākkārt pagarināti. 

Уничтожение санкционной продукции - Sputnik Latvija
Ekonomisti novērtējuši Eiropas valstu zaudējumus, ko nes pret Krieviju vērstās sankcijas

2014. gada jūlija beigās ES un ASV pēc sankcijām pret fiziskām personām ieviesa sektorālos pasākumus, kas skar veselas ekonomikas nozares. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas pievienojās pret to vērstajām sankcijām. Importa aizliegums skāra gaļu, desas, zivis un jūras produktus, dārzeņus, augļus un piena produktus. 2015. gada jūnijā Krievija tūlīt pēc ES lēmuma pagarināja pārtikas embargo uz gadu – līdz 2016. gada 5. augustam, taču vēlāk – līdz 2018. gadam.

Sankciju režīma mīkstināšana ir saistīta ar "Minskas protokolu atbilstošu izpildi no Krievijas puses. Krievija jau vairākkārt ir norādījusi, ka tādu nostādni uzskata par absurdu, jo nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk atrisināt esošo situāciju. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka sankciju atcelšanas kritēriji netiks apspriesti.

Ziņu lente
0