#NegribuTeviAtpakaļ: Latvijas politiķu bērni dzimtenē neatgriezīsies

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ierēdņi, kuru bērni dzīvo ārvalstīs, pagaidām neplāno aicināt viņus atgriezties dzimtenē.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Latvijas politiķi nesteidz pievienoties nesen sāktajai sociālajai kampaņai "#GribuTeviAtpakal", informē LETA, atsaucoties uz laikrakstā Diena publicēto informāciju. 

Piemēram, pašlaik Vācijā dzīvo premjerministra Māra Kučinska vecākais dēls — jaunais zinātnieks Gints Kučinskis, kurš strādā fundamentālās fizikas jomā.

Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis nav gatavs pacelt minimālo algu

Jautāts, vai plāno aicināt dēlu atgriezties mājās, Kučinskis attrauca, ka viņš rīkojies pretēji — atbalstījis dēla nodomu pagarināt līgumu un palikt Vācijā.

Ne tikai fiziķiem, bet arī jaunajiem ķīmiķiem un biologiem Latvijā ir grūti atrast darbu. Šī iemesla dēļ valsts jau ir zaudējusi daudzus jaunos zinātniekus, izdevumam pastāstīja valdības vadītājs.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa meita Sintija Lielbritānijā dzīvo no 16 gadu vecuma. Tagad viņai ir sava ģimene. Tomēr politiķim nerodas iespaids, ka meita nedzīvo Latvijā, jo viņa bieži apciemo dzimteni un vai arī pats Brigmanis dodas uz Lielbritāniju. Latviešu politiķis uzskata, ka nepietiek vienkārši saukt cilvēku atgriezties mājās, nepietiek ar vārdiem: "Lūdzu, atgriezies Latvijā, jo tu esi latvietis." Cilvēki, kas devušies uz citām valstim, vēlas, lai šeit būtu labs darbs, bērnudārzs, skola, internets, labi ceļi un attieksme, pie kādas viņi pieraduši citās valstīs, paskaidroja Brigmanis.

Чемодан на дороге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Līdzināties! Mierā! Kāpēc vietējie iedzīvotāji bēg no Baltijas valstīm

Ilgu laiku aiz Latvijas robežām strādaja arī pašreizējais partijas "Vienotība" priekšsēdētājs, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs. Ārzemēs izaugušas viņa meitas Alise un Anete. Tagad viņas dzīvo Austrijā un Lielbritānijā. Politiķa meitas strādā lielās kompānijās, kurām nav savu filiāļu Latvijā.

Piebalgs uzskata, ka galvenais faktors, kura dēļ cilvēki gribētu atgriezties, ir labi apmaksāts darbs. Citā ziņā Latvija ir konkurētspējiga, pateicoties savai videi, drošībai un ģeogrāfiskajam stāvoklim.

Latvijas institūta sociālā kampaņa "#GribuTeviAtpakal" aicina valsts iedzīvotājus ar personīga video vai audio ieraksta palīdzību vērsties pie emigrējušajiem tuviniekiem un pastāstīt, cik svarīgi viņi ir Latvijai.

Ziņu lente
0