Latvijā ieradušies jauni bēgļi

© REUTERS / Fabrizio BenschМигранты ожидают регистрации в Берлине
Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Itālijas Latvijā ieradušies seši Eritrejas iedzīvotāji. Migranti ir dažādu profesiju pārstāvji, pārvalda arābu, angļu un tigrinja valodas.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. ES migrantu pārvietošanas programmas ietvaros pārvietoto personu izmitināšanas punktā Muceniekos uzņemta jauna bēgļu grupa no Eritrejas, vēsta aģentūra LETA.

Seši jaunie imigranti pārvalda arābu, angļu un tigrinja valodu, kurā runā lielākā daļa Eritrejas iedzīvotāju. Starp jaunajiem patvēruma meklētājiem ir mehāniķis, students un medicīnas darbinieks.

Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Kozlovskis: Latvija nespēs pieņemt visus bēgļus

Pašlaik Eiropas Savienības solidaritātes programmas ietvaros valsts ir uzņēmusi 53 cilvēkus. Agrāk valsts iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš atzina, ka valsts atpaliek no bēgļu pārvietošanas grafika un noteiktos termiņus ievērot neizdosies.

ANO rīcībā esošā informācija liecina, ka visā pasaulē pašlaik ir 20 miljoni bēgļu un gandrīz 40 miljoni pārvietoto personu.

ES aģentūra Frontex informē, ka pērn Eiropas Savienības teritorijā ieradušies 1,8 miljoni migrantu. Lielākā daļa no viņiem cauri Turcijai dodas uz Grieķiju, bet no turienes – uz citām ES valstīm. Šķērsojot Vidusjūru, bojā gājuši aptuveni 3,5 tūkstoši bēgļu.

Lielāks atbalsts

Pagājušajā nedēļā Latvijas valdība pieņēma lēmumu palielināt bēgļu dienas uzturnaudu par 85 centiem – no 2,15 eiro līdz 3 eiro.

Pabalsts ir paredzēts bēgļu ikdienas vajadzībām – higiēnas līdzekļu un pirmās nepieciešamības preču iegādei. Jautājums par tā palielināšanu izraisīja asas diskusijas valdošās koalīcijas deputātu vidū. Lēmuma pretinieki paziņoja, ka pabalsta palielināšana ir nepieļaujama apstākļos, kad citas sociālās grupas Latvijā iztiek ar mazākām summām.
Plānots, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā jūlija beigās.

Ziņu lente
0