Erdogans pastāstīja, ka dumpja naktī viņa dzīvība karājusies mata galā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Турции Тайип Эрдоган на саммите G20 в Турции
Президент Турции Тайип Эрдоган на саммите G20 в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas naktī, kad valstī notika militāra apvērsuma mēģinājums, Turcijas valsts vadītājs kopā ar ģimeni atpūties Marmarisā.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Turcijas prezidents Tajips Erdogans pastāstīja, ka dumpinieki viņu būtu nogalinājuši, ja viņš būtu aizkavējies viesnīcā Marmarisā.

Турецкий город Анкара - Sputnik Latvija
Turcijā arestēti vairāk nekā četrdesmit ģenerāļi un admirāļi

Turcijas līderis telekanāla CNN ēterā pastāstīja, ka kopā ar ģimeni atpūties Marmarisā, un informācija par militārā apvērsuma mēģinājumu parādījusies aptuveni pulksten desmitos vakarā.

Pēc tam Erdogans nolēmis pamest viesnīcu.

"Marmarisā pret mani bija organizēta operācija. Divi mani apsargi gāja bojā. Ja es būtu aizkavējies vēl par 10-15 minūtēm, mani būtu nogalinājuši vai saņēmuši gūstā," – pastāstīja Turcijas valsts vadītājs.

Prezidents atgādināja, ka bijis spiests ar telefona videosakaru palīdzību vērsties pie tautas ar aicinājumu iziet ielās.

Indžirlikas kara bāzei Turcijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijas valdība slēgusi ASV aviobāzi

Piektdienas naktī bruņoto spēku komandieru grupa paziņoja, ka valsts valdība ir aizturēta un viņi ir pārņēmuši savās rokās lidostas un stratēģiskos punktus Ankarā un Stambulā. Erdogans notiekošo nosauca par militāra dumpja mēģinājumu un aicināja savus piekritējus iziet ielās. No rīta valdība informēja, ka apvērsuma mēģinājums ir likvidēts.

Valsts apvērsuma mēģinājuma rezultātā dzīvības zaudējuši 290 cilvēki – to apliecina valdības rīcībā esošā informācija. Tiesībsargi  jau ir aizturējuši vairāk nekā 6 tūkstošus cilvēku, tostarp arī bruņoto spēku vidējo un augstāko dienesta pakāpju komandierus. Tajips Erdogans neizslēdza iespēju, ka dumpja dēļ valstī no jauna tiks ieviests nāves sods.

Ziņu lente
0