Turku politologs: apvērsums plānots ASV

© Foto : Alexxx1979Площадь Султанахмет в Стамбуле
Площадь Султанахмет в Стамбуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Turcijas armijas iebilda pret apvērsumu. Šis mēģinājums bija izplānots ASV pēc Turcijas tuvināšanās Krievijai un Eirāzijai, vēsta turku politologs Mehmets Perinčeks.

RĪGA,16. jūlijs — Sputnik. Proamerikāniskā apvērsuma mēģinājums ir gandrīz apspiests, aģentūrai Sputnik pastāstīja turku vēsturnieks, politologs Mehmets Perinčeks, komentējot valsts apvērsuma mēģinājumu Turcijā.

Vakar vakarā Turcijā notika valsts apvērsuma mēģinājums. Jau dažas stundas pēc notikuša valsts premjerministrs Binali Jildirims paziņoja, ka aizturēti vairāki apvērsuma līderi.

Turcijā noticis valsts apvērsuma mēģinājums, ieviests kara stāvoklis - Sputnik Latvija
Aviācijas uzlidojumā Turcijas prezidenta pilij gājuši bojā pieci cilvēki

Politologs pavēstīja, ka drīz viss būs kārtībā, jo valsts apvērsumu organizējusi nevis visa armija, bet tikai neliela tās daļa.

"Viņi nebūtu varējuši sasniegt savu mērķi," – paskaidroja Mehmets Perinčeks.

Sputnik korespondenta sarunbiedrs atzīmēja, ka lielākā daļa Turcijas armijas nostājusies pret apvērsuma dalībniekiem, un uzsvēra, ka valsts apvērsums Turcijā bijis izplānots ASV pēc valsts tuvināšanās Krievijai un Eirāzijai.

Politologs norādīja, ka tas ir bijis tikai militārā apvērsuma mēģinājums, kas turklāt vērsies arī pret Turcijas armiju.

Perinčeks pastāstīja, ka jau agrāk klīdušas baumas par valsts apvērsuma iespēju. To sarīkojuši Gulēna piekritēji – turku karavīri (Fethullahs Gulēns – pazīstams turku sabiedriskais darbinieks – red.). Taču tā ir tikai neliela grupa.

Ziņu lente
0