Rīga – viena no lētākajām Eiropas pilsētām tūristu apmeklējumam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas galvaspilsēta ir ieņēmusi sesto vietu lētāko Eiropas pilsētu reitingā. Pie tam paši rīdzinieki dzīvi galvaspilsētā nekādi nevar saukt par lētu.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Šogad Rīga ir ieņēmusi sesto vietu reitingā, kas apkopo tūristu apmeklējumam izdevīgākās Eiropas pilsētas, raksta The Telegraph.

Izdevums atzīmē, ka, veidojot sarakstu, speciālisti novērtēja 35 populārākās pilsētas un plašāk izplatītos tūristu tēriņus.

Tika ņemtas vērā cenas par divām naktīm trīszvaigžņu viesnīcā, muzeju apmeklējums, apskates brauciens, pusdienas un brauciens no lidostas līdz pilsētas centram.

Рига - Sputnik Latvija
Rīga – dārgākā galvaspilsēta Baltijas valstīs

Rezultātā Rīga ieņēma sesto vietu ar rādītāju 162,06 mārciņu (193 eiro) apmērā.   Savukārt Viļņa ieņēma trešo vietu – 144,94 mārciņas (171 eiro).

Maskava šajā reitingā iekļauta 9. vietā (169,37 mārciņas, jeb 201 eiro).

Saraksta pirmās rindiņas ieņēma tādas poļu pilsētas kā Varšava un Krakova. Desmit lētāko Eiropas pilsētu sarakstā ierindojās arī Prāga (Čehija), Atēnas (Grieķija), Lisabona (Portugāle), Budapešta (Ungārija) un Dobrovnika (Horvātija).

Šogad Rīga vēl joprojām saglabā savu vietu piecu populārāko pilsētu sarakstā no Krievijas tūristu viedokļa.

Piemēram, maija svētkos ceļotāji no Krievijas galvenokārt rezervēja ceļojumus uz Minsku, Prāgu, Romu, Rīgu, Barselonu, Viļņu, Tallinu, Helsinkiem, Baku un Bratislavu.

Savukārt vasaras atvaļinājumu daudzi tūristi no Krievijas šogad pavada Jūrmalā – pilsēta ierindojusies starp desmit populārākajiem galamērķiem atpūtai pludmalē ar bērniem.

Jāpiebilst, ka pašiem rīdziniekiem dzīve galvaspilsētā nemaz nav tik lēta – nesen veiktais pētījums apliecināja, ka Rīga ir dārgākā galvaspilsēta Baltijā. Ģimene ar diviem bērniem dzīvei Rīgā tērē divreiz vairāk nekā Tallinā, taču pelna par ceturto daļu mazāk.

Ziņu lente
0