Krievu jaunieši Latvijas televīziju neskatās

© Kārlis Dambrāns / Black Hawk flight over RigaТелевизионная вышка в Риге
Телевизионная вышка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā dzīvojošos krievvalodīgos līdz 34 gadu vecumam LTV vispār neinteresē, bet vecākā paaudze dod priekšroku Krievijas televīzijas kanāliem, - par to liecina uzņēmuma TNS Latvija saņemtie aptaujas rezultāti.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Sabiedriskā viedokļa aptauja liecina, ka krievvalodīgie jaunieši neskatās Latvijas sabiedrisko televīziju – cilvēki vecumā līdz 34 gadiem par televizoru īpaši neinteresējas. Taču, ja pieņemsim, ka LTV lielāko uzmanību pievērš apzinīgākiem mazākumtautību pārstāvjiem, skaidrs, ka arī viņu vidu atradīsies daži valsts televīzijas cienītāji.

Televīzijas kanāla Rossija RTR ēka.Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiesa atteikusies atjaunot kanāla "Rossia RTR" retranslāciju

Sabiedrisko telekanālu LTV1 un LTV7 auditorija mazākumtautību vidū nedēļā galvenokārt veido 35,1%, taču šo kanālu daļa kopējā pie TV pavadītajā laikā veido tikai 3,1%, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas TNS Latvija direktors Mārtiņš Traubergs. Viņš atzina, ka valsts telekanālus mazākumtautību pārstāvju vidū lielākoties skatās cienījama vecuma cilvēki.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijas sabiedriskā televīzija strādā tikai latviešu auditorijas labā. Šie kanāli nedēļā sasniedz 69,6% latviešu auditoriju, un no kopējā TV skatītā laika tie aizņem 18,9%.

Aptauja liecina, ka sabiedrisko telekanālu LTV1 un LTV7, kā arī privāto kanālu – LNT un TV3 auditorija cittautiešu vidū nedēļā sasniedz 45,3%, bet daļa kopējā TV skatītā laikā — 6,8%. Latviešu auditorijas vidū rādītāji ir sekojoši: 83,6% un 46%.

Российский журналист Андрей Кондрашов в студии программы Вести - Sputnik Latvija
Andrejs Kondrašovs: Latvija atzīst savu zaudējumu

Pirmajā pusgadā cittautieši labprātāk skatījās kanālu "PBK", "NTV Mir" un "Rossija RTR", savukārt latviešu auditorija – TV3, LTV1 un LNT.
Četru populārāko Krievijas televīzijas auditorijas analīze liecina, ka nedēļā to vidū  ir 72,6% cittautiešu un 47,6% latviešu. Latvieši tiem atvēl 12,3% no TV skatāmā laika, bet cittautieši – 41,7%.

Eksperti uzsvēra, ka Krievijas telekanālu aizliegums nav atrisinājis hibrīdkaru problēmu. Kad Latvijā tika aizliegta kanāla "Rossija RTR" retranslācija, iedzīvotāji, it īpaši Latgalē, sāka izmantot nelegālo provaideru pakalpojumus un turpina skatīties "RTR" bez īpašām problēmām.

Kompānija TNS Latvija atzīmēja, ka vienīgā iespēja sasniegt krievvalodīgo auditoriju ir nevis aizliegt telekanālus vai radīt jaunu kanālu krievvalodīgajai auditorijai, bet gan analizēt cittautiešu vidū populārākos telekanālus, lai izvietotu tajos savu saturu.

Ziņu lente
0