Seula un Phenjana biedē ar atriebību

© REUTERS / HANDOUTВысокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет
Высокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidkoreja plāno "pēc iespējas ātrāk" izvietot savā teritorijā mūsdienīgās pretraķešu sistēmas THAAD. Šie plāni satrauc Ķīnu un Krieviju.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Dienvidkorejas valdība sola atbildēt un "atriebties" Ziemeļkorejai, ja kaimiņvalsts arī turpmāk draudēs ar "fiziskiem pasākumiem" reaģēt uz plāniem izvietot Dienvidkorejā amerikāņu pretraķešu sistēmas THAAD.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Ķīna iebilst pret ASV pretgaisa sistēmas izvietošanu Dienvidkorejā

Pagājušajā nedēļā ASV un Dienvidkoreja vienojās par iespējām izvērst mūsdienīgo pretraķešu aizsardzības sistēmu THAAD, kuras mērķis ir pārtvert Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes. Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija informēja, ka sistēma tiks izvietota "pēc iespējas ātrāk.

Atbildot uz šo informāciju, Ziemeļkorejas valdība brīdināja, ka tiks veikti "fiziski" atbildes pasākumi pēc PRA sistēmas izvietošanas, vēsta Sputnik International.

"Ja Ziemeļkoreja ignorēs mūsu nopietnos brīdinājumus un turpinās nepārdomātas un nesaprātīgas darbības, tā saskarsies ar apņēmīgu un spēcīgu atriebību," – aģentūra citēja Muna Sanguna vārdus.

Vienlaikus PRA sistēmas izvietošana Korejas pussalas dienvidu daļā rada satraukumu Krievijā un Ķīnā. Tomēr Dienvidkorejas valdība apgalvo, ka sistēmas liela augstuma raķešu pārtveršanai "nav vērstas pret Ķīnu, Krieviju vai citām trešajām valstīm."

Ziņu lente
0