Krievijas valdība komentē Olimpisko spēļu iespējamo boikotu

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasОлимпийские кольца
Олимпийские кольца - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija un cilvēki, kas aizstāv tās intereses, izmantos visus mehānismus un darīs visu iespējamo jautājumā par viegatlētu pielaišanu vasaras Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Krievija vienmēr ir nosodījusi boikota idejas, informēja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot jautājumu par Olimpisko spēļu iespējamo boikotu.

Vakar Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) paziņoja, ka vienīgi vieglatlēte Darja Kļišina ir saņēmusi individuālo atļauju piedalīties starptautiskās sacensībās kā neitrālā atlēte. Visiem pārējiem Krievijas vieglatlētiem, kas iesniedza prasības IAAF, asociācija ir atteikusi.

Чаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады - Sputnik Latvija
Krievijas izlase dosies uz Olimpiskajām spēlēm nepilnā sastāvā

"Krievija vienmēr ir nosodījusi boikotu idejas un nekad nav piekritusi tamlīdzīgām idejām," – paskaidroja Peskovs žurnālistiem.

Vienlaikus viņš pievērsa uzmanību tam, ka pašlaik nav īstais laiks emocionālai reakcijai. Politiķis uzsvēra, ka Krievija darīs visu iespējamo, lai vieglatlēti gūtu iespēju piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. "Pašlaik pienācis laiks tiesiskām darbībām, kas patiešām tiek veiktas. Drīz tiks pieņemti atbilstošie tiesas lēmumi, tātad atlicis pavisam neilgs laiks dažādu tiesisko instrumentu izmantošanai. Krievu sportisti un tie, kas aizstāv krievu sportistu intereses, izmantos visus mehānismus un ies līdz galam," – piezīmēja Peskovs.

Šī gada 17. jūnijā IAAF padome atstāja spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikāciju, tātad krievu vieglatlēti netiks pielaisti dalībai starptautiskās sacensībās. Galu galā Krievijas Olimpiskā komiteja un atlēti nolēma vērsties Sporta šķīrējtiesā Lozannā ar kopīgu prasību attiecībā uz šo IAAF lēmumu. Lieta tiks izskatīta 19. jūlijā.

Ziņu lente
0