Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja drīz varētu kļūt par premjeru

© AFP 2023 / Justin TallisПешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне
Пешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja, iespējams, tuvākajā laikā tiks apstiprināta par Konservatīvās partijas līderi, tātad – arī par valsts premjerministru.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja, iespējams, tuvākajā laikā tiks apstiprināta par Konservatīvās partijas līderi, tātad – arī par valsts premjerministru, informē Sputnik International.

Mejas sāncense konservatīvo partijas līdera un premjerministra postenim Andrea Ledsema pirmdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par labu Iekšlietu ministrijas vadītājai. Savu lēmumu Ledsema skaidroja ar valsts interesēm, jo ilgstoša jaunā premjerministra iecelšana ir ļoti nevēlama.

Lielbritānijas dalības Eiropas Savienībā atbalstītāji mītiņa laikā Trafalgara laukumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brexit var kļūt par labu iespēju ES attīstībai

"Terēza Meja ir vienīgā kandidāte. Šodien sākšu konsultācijas ar komitejas locekļiem. Apstiprinājumu sniegšu, kad tas būs iespējams," – paziņoja Konservatīvās partijas vadošās komitejas priekšsēdētājs Grems Bredijs.

Viņš uzsvēra, ka saprot, cik liela ir nepieciešamība pēc iespējas ātrāk iecelt amatā jauno partijas līderi, un noraidīja jebkādus ierosinājumus par jaunām vēlēšanām.
Vienlaikus viņš atteicās nosaukt precīzu amatā iecelšanas dienu, taču domājams, informācija tiks sniegta jau šonedēļ, iespējams, pat šodien.

Mediji informē, ka Meja, kas šodien uzsāka kampaņu Birmingemā, atgriežas Londonā, lai tuvākajā laikā sniegtu paziņojumu. Ārkārtas vēlēšanas ir saistītas ar pašreizējā premjerministra un partijas līdera Deivida Kamerona gaidāmo demisiju. Lēmumu par to Kamerons pieņēma pēc referenduma, kurā lielākā daļa britu nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības par spīti politiķa aicinājumiem.

Ziņu lente
0