Lielbritānijas valdība gatavojas iespējamiem teroristu uzbrukumiem

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasLondona. Foto no arhīva
Londona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu varas iestādes informēja par drošības pasākumiem pēc ziņām par spridzināšanas draudiem Hītrovā.

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas transporta ministrs Tariks Ahmads komentēja mediju ziņojumus par saņemtajiem terorakta draudiem Lielbritānijas lidostā no ISIS grupējuma puses. Viņš pavēstīja, ka valdība īsteno pret teroristiem vērstus pasākumus.

Iepriekš organizācija SITE Intelligence Group, kas pārrauga radikālo grupējumu aktivitāti internetā, informēja par to, ka tīklā publicēti draudi, kas vērsti pret pasažieru lidmašīnām, kas "izlido no Hītrovas uz ASV" šajās brīvdienās. Sagatavotajā ziņojumā tika minēti arī reisi uz Losandželosu un Ņujorku.

"Mums vienmēr jābūt modriem pret terorisma draudiem. Lielbritānijā tiek pastāvīgi kontrolēti visi aviācijas drošības aspekti, mēs sadarbojamies ar starptautiskajiem partneriem, lai mazinātu risku,"— sestdien laikraksts Times citēja britu ministra vārdus.

Terorakta vietā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā. - Sputnik Latvija
Turcijas premjers informējis par terorakta upuru skaitu Stambulas lidostā

Tariks Ahmads uzsvēra, ka valdība īsteno visus nepieciešamos pret teroristiem vērstos pasākumus pasažieru drošībai lielākajā Lielbritānijas lidostā.

"Tiek veikti speciālie drošības pasākumi, taču sīkāka informācija par tiem netiek sniegta drošības nolūkos," — uzsvēra ministrs.

Otrdien Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā atskanēja trīs sprādzieni – pie starptautiskā termināla ieejas, izejas un automašīnu stāvvietā. Trīs teroristi-pašnāvnieki atklāja uguni pa pasažieriem un pēc tam uzspridzinājās. Saņemtā informācija liecina, ka terorakta rezultātā bojā gājuši 42 cilvēki, tostarp arī 13 ārzemnieki. Ievainojumus guvuši 239 cilvēki. Aizdomās par līdzdalību teroristiskajā uzbrukumā aizturēti 13 cilvēki. Turcijas premjers Binali Jildirims paziņoja, ka sākotnējie dati norāda uz radikālā grupējuma "Islāma valsts" piederību teroraktiem.

Ziņu lente
0