Vai Latvijas petīcijai par izstāšanos no ES ir iespējas izcīnīt uzvaru?

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas karogs. Foto no arhīva
Latvijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Brexit aktīvi sākusi vākt parakstus iniciatīva par Latvijas izstāšanos no ES. Vai Latvijas Republikā būtu iespējams tamlīdzīgs scenārijs?

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Jau 2012. gada martā portālā manabalss.lv parādījās iniciatīva par Latvijas izstāšanos no ES. Petīcija parādījās portālā 2012. gada martā. Parakstu vākšana ritēja nesteidzīgi. Taču tagad, kad Lielbritānijas iedzīvotāji referendumā pieņēma lēmumu atstāt ES, parakstu skaits ir strauji pieaudzis.

Petīcijas autors norāda, ka, "Latvija, iestājoties Eiropas Savienībā, ir atdevusi daļu no savas suverenitātes, taču pretī saņēmusi tikai dažādus ierobežojumus un iespējas, ko objektīvu apstākļu dēļ nav spējīga izmantot."

Autors uzsver, ka attiecības ar citām valstīm var attīstīt divpusējās vienošanās ietvaros, neatsakoties no savas valsts neatkarības.

Portāla formāts, kurā izvietota petīcija, nenodrošina iespēju vākt parakstus referenduma rīkošanai. Tomēr, ja iniciatīva savāks nepieciešamos 10 tūkstošus parakstus, tā tiks nodota izskatīšanai Saeimā. Latvijas parlaments var ierosināt jautājumu par referenduma organizēšanu.

Lai paustu savu viedokli, noklikšķiniet pieņēmumu, kam jūs piekrītat

  • Saeima izsludinās referendumu, un iedzīvotāji nobalsos par izstāšanos no ES
  • Referendums notiks, un iedzīvotāji balsos par Latvijas dalību Eiropas Savienībā
  • Saeima atteiksies organizēt referendumu
  • Petīcija nenokļūs Saeimā – tā nesaņems 10 tūkstošus balsu
Ziņu lente
0