Uzbrukums viesnīcai Somālijā: 15 bojāgājušie un 25 ievainotie

© REUTERS / Feisal OmarIslāmistu radikālā grupējuma "Al Shabab" kaujinieki uzbruka viesnīcai Nasa-Hablod Somālijā. Foto no arhīva
Islāmistu radikālā grupējuma Al Shabab kaujinieki uzbruka viesnīcai Nasa-Hablod Somālijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radikāls islāmistu grupējums "Al Shabab" uzņēmās atbildību par uzbrukumu viesnīcai Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Islāmistu radikālā grupējuma "Al Shabab" kaujinieki uzbruka viesnīcai Nasa-Hablod Somālijā, ziņo Sputnik Baltkrievija.

Kaujinieki uzspridzināja automašīnu netālu no viesnīcas vārtiem. Uzbrucēji sagrābuši ķīlniekus.

Mediji ziņoja par septiņiem bojāgājušajiem, vēlāk vietējā policija paziņojusi par 15 upuriem, bet nebija precizējusi, kurš bija nogalināts — teroristi, policisti vai viesnīcas viesi. Zināms, ka daļa cilvēku izdevās izglābt, viņus izveda pa sētas durvīm.

Pēc vietējās policijas datiem, lielākā daļa bojāgājušo un ievainoto ir civiliedzīvotāji — nejauši garāmgājēji un veikalu un auto uzpildes stacijas klienti, ziņo RIA Novosti atsaucoties uz CNN.

Somālijā bāzējas Radikāls islāmistu grupējums "Al Shabab" ("Jauno modžahedu kūstība"), kuram ir ciešas saites ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda". "Al Shabab" ved karu pret centrālo valsts valdību, un traucē ANO miera uzturēšanas misijai. 2008. gadā ASV iekļāva grupējumu teroristu organizāciju sarakstā, attiecībā uz "Al Shabab" valsts teritorijā darbojas sankcijas.

Ziņu lente
0