Polija ielūgusi uz Brexit samitu ES dalībvalstis, kas netika aicinātas uz Berlīni

© AFP 2023 / Adem AltanPolijas Ārlietu ministrijas vadītājs Vitolds Vaščikovskis. Foto no arhīva
Polijas Ārlietu ministrijas vadītājs Vitolds Vaščikovskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas ĀM vadītājs ielūdzis ES dalībvalstu ministrus, kas netika aicināti uz sēdi par Brexit referenduma rezultātiem, piedalīties samitā. Vakar Berlīnē sešu ES valstu dibinātāju ĀM vadītāji sapulcējušies sakarā ar Lielbritānijas izstāšanos no Savienības.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Polijas Ārlietu ministrijas vadītājs Vitolds Vaščikovskis paziņoja par nodomu rīkot samitu, lai apspriestu Brexit ar ES dalībvalstu ministriem, kuri netika aicināti uz Berlīni, ziņo "Radio Polija", atsaucoties uz laikrakstu Dziennik Gazeta Prawna.

Referendums Lielbritānijā jautājumā par valsts turpmāko dalību ES - Sputnik Latvija
Brexit pretiniekiem riešas asaras acīs

Samits, kurā vairums Eiropas valstu apspriedīs Lielbritānijā notikušo referendumu par izstāšanos no ES, norisināsies Polijā jau pirmdien, 27. jūnijā.

Tiek ziņots, ka sarunas pēc Polijas puses iniciatīvas kļūs par atbildi uz sestdienas Francijas, Itālijas un Beniluksa valstu Ārlietu ministriju vadītāju tikšanos Vācijā, kurā laikā tika apspriesti referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES rezultāti. Eiropas Savienības sešu valstu-dibinātāju tikšanos dalībnieki Berlīnē izteica vēlmi saglabāt ES, un apgalvoja, ka Eiropa ciena Lielbritānijas iedzīvotāju lēmumu sakarā ar Brexit, tomēr jāatrod atbilde uz to, paziņoja žurnālistiem Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Pēc laikraksta rīcībā esošas informācijas, Polijas ārpolitikas institūcijas vadītājs caur poļu pārstāvniecībām jau nosūtījis uzaicinājumus ES valstu ārlietu ministriem, kurus Šteinmeiers nebija uzaicinājis uz sēdi Vācijā.

"Jātiek skaidrībā, kā ES darbosies šajā situācijā, kura modele sarunām ar Lielbritāniju ir jāizvēlas. Mēs uzskatām, ka nav iemesla steigai. Kamēr Lielbritānija neizstāsies no ES, mēs izturēsimies pret tās, kā pret pilntiesīgo Savienības locekli," — paudis Vaščikovskis poļu laikrakstam.

Tikšanās notiks darba pusdienu formātā.

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 23. jūnijā. Par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsojuši 51,9% britu, par valsts palikšanu ES — 48,1%. Referenduma jautājums skanēja tā: " "Vai Lielbritānijai būtu jāpaliek Eiropas Savienībā?" Pēc tautas balsojuma rezultātiem, valsts premjers Deivids Kamerons paziņojis par atkāpšanos no amata.

Ziņu lente
0