Bezvīzu režīms ar ES: ukraiņu politiķu gadsimta afēra

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOUkrainas un ES karogi. Foto no arhīva
Ukrainas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gada aprīļa beigās Eiropas Komisija ierosināja likumdošanas iniciatīvu par bezvīzu režīma ieviešanu Ukrainas pilsoņiem. Priekšlikums tiks iesniegts izskatīšanai Eiropas Parlamentam un ES Padomei.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Valdības solījumi par bezvīzu režīmu un iestāšanos ES rada asociācijas ar ēzeli un burkānu, kuram pakaļ nabaga dzīvnieks var skriet bezgalīgi, uzskata politologs, Ukrainas politikas analīzes un menedžmenta institūta direktors Ruslans Bortņiks. Savu viedokli viņš pauda politologu kluba piektdienas sēdē RIA Novosti Ukraina redakcijā.

"Jautājums par bezvīzu režīmu un eirointegrāciju ir vislielākā XXI gadsimta afēra Ukrainas politikā, citādi to nosaukt nevar. Mūsu gājienu pakaļ bezvīzu režīmam var salīdzināt ar ēzeļa skrējienu pakaļ burkānam, taču ēzelis jau ir nosprādzis," — sacīja politologs.

Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Igaunijas ĀM vadītāja sola izvirzīt jautājumu par vīzu režīma atcelšanu Ukrainas pilsoņiem

Ruslans Bortņiks uzskata, ka bezvīzu režīma ieviešanu nekādi neietekmēs tas, vai Ukraina izpildīs ES prasības un ieviesīes eirostandartus.

2015. gada decembrī Eiropas Komisija paziņoja, ka ir Ukraina izpildījusi visus nosacījumus, lai valstij tiktu liberalizēts vīzu režīmu ar ES. Janvāra vidū augsta ranga Eiropas diplomāts paziņoja žurnālistiem, ka vairākas ES valstis nav gatavas atcelt vīzas Ukrainas pilsoņiem, jo Ukraina nepietiekami efektīvi cīnās ar korupciju.

Eiropas Parlaments un ES Padome, kur pārstāvētas visas ES dalībvalstis, izskatīs likumprojektu par bezvīzu režīma ieviešanu Ukrainas pilsoņiem.

Ziņu lente
0