Kremlī komentēja baumas par Putina konsultācijām ar Starptautiskās olimpiskās komitejas vadītāju.

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Международного олимпийского комитета Томас Бах
Президент Международного олимпийского комитета Томас Бах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Lozannā Starptautiskā Olimpiskā komiteja lems, vai Krievijas komanda tiks atstādināta no Olimpiskām spēlēm Riodežaneiro.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nav apstiprinājis informāciju par to, ka tiek plānotas KF prezidenta Vladimira Putina un Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta Tomasa Baha konsultācijas sakarā ar Krievijas izlases piedalīšanu Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

"Mēs par to nezinām," — sacījis Peskovs RIA Novosti, atbildot uz jautājumu, vai prezidents plāno personīgi veikt šādas konsultācijas.

Saskaņā ar vācu izdevuma Spiegel informāciju, 21. jūnijā Lozannā, pirms komitejas sēdes, kur var tikt aktualizēts jautājums par Krievijas izlases pilnīgu vai daļēju atstādināšanu no Olimpiskām spēlēm Brazīlijā, norisināsies SOK vadītāja Baha konsultācijas ar Krievijas prezidentu. Kā raksta izdevums, galīgā sēdes darba kārtība vēl nav noteikta, tieši to Bahs apspriežot ar Putinu.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas izlase, iespējams, tiks atstādināta no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro

Olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21. augustam. Ja Krievijas izlase tiks atstādināta no Olimpiskām spēlēm, tas kļūs par "vēsturisko lēmumu", norāda Spiegel.

Starptautiskās vieglatlētikas asociācijas padome (IAAF) 17. jūnijā atstādināja Krievijas sportistus no dalības sacensībās.

Pagājušā gada novembrī WADA neatkarīgā komisija apsūdzēja Krieviju daudzos antidopinga regulu pārkāpumos, un ieteica IAAF (Starptautiskā vieglatlētikas asociācija) atstādināt Krievijas vieglatlētus no dalības sacensībās, tostarp arī 2016. gada Olimpiskajās spēlēs. Toreiz IAAF padome apturēja Krievijas vieglatlētikas federācijas (KVF) dalību, tātad Krievijas sportistiem tika liegta iespēja piedalīties starptautiskajos turnīros.

Zem spēcīga spiediena

21. jūnijā Starptautiskā Olimpiskā komiteja rīko speciālo sēdi jautājumā, vai tomēr atsevišķiem sportistiem varētu būt piemērota individuāla pieeja vai visi ir līdzatbildīgi par dopinga lietošanu. Maijā Bahs uzskatīja, ka iespējams, ka visa izlase tiks atstādināta ne tikai no spēlēm Rio, bet arī no pārējām. Lēmums tiks pieņemts pēc izmeklēšanas, precizējis Bahs.

Olimpisko spēļu un Brazīlijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Noraidīts zinātnieku lūgums atlikt vai atcelt Olimpiskās spēles

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko norādīja uz situācijas ar Krievijas sportu dubultstandartiem. Ministrs uzsvēra, ka no trim tūkstošiem Krievijas sportistu dopinga analīzēm, kopš šā gada sākuma, pozitīvas bija tikai trīs. Mutko uzskata, ka IAAF, uzkraujot atbildību uz Krievijas vieglatlētikas federāciju, pilnībā noņem to no sevis.

"IAAF ir jāatlaiž, jo pret tās prezidentu ir uzsākta kriminālvajāšana sakarā ar kukuļiem un sportistu raudžu paslēpšanu," — teica Мутко aģentūrai "Р-Спорт"— Notiek tūkstošiem sacensību, kurās piedalās mūsu atlēti, tos vienmēr kontrolē. Man šķiet, ka tas nav pareizi no morāles viedokļa. Tiek veikts spēcīgs sabiedriskais spiediens. Dopings nav mūsu izgudrojums. Tie ir dubultstandarti".

Ziņu lente
0