Lielbritānijā mēģina atrast saistību starp līdzjutēju nekārtībām un Kremli

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasНочные беспорядки в Марселе
Ночные беспорядки в Марселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas valdība meklē saistību starp EURO-2016 nemieros iesaistītiem līdzjutējiem un Kremļi, pieņemot, ka Maskavā izvēlējušies šo taktiku, lai parādītu "krievu spēku", turklāt pēc viņu datiem, daži nemieru dalībnieki esot KF spēka struktūru darbinieki.

RĪGA, 19. jūnijs – Sputnik. Augstākie Britānijas valdības ierēdņi meklē iespējamu Krievijas varas iestāžu saikni ar līdzjutējiem, kas izraisījuši nekārtības Eiropas čempionātā Francijā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz The Guardian.

Laikraksts apgalvo, ka pēc tā rīcībā esošajiem datiem, lielākā daļa cilvēku, kas Marseļā un Lillē piedalījās "nežēlīgos un labi koordinētos uzbrukumos" britu un citu valstu līdzjutējiem, bija "spēka struktūru darbinieki".

"Augstas valdības pārstāvji (britu — Red.) uzsver, ka nemieri, ko bija izraisījuši Krievijas huligāni EURO —2016 laikā, bija sankcionēti no Kremļa puses, un noskaidro saiknes ar Putina režīmu," — raksta avīze.

Futbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā - Sputnik Latvija
Trim krievu līdzjutējiem Francijā piespriesta brīvības atņemšana

Lielbritānijas valdības eksperti paredz, ka šīs taktikas mērķis esot demonstrēt "krievu spēku", vienlaikus veidojot pašā Krievijā leģendu par to, ka pārējā pasaule apvienojās pret tās. Londonā konstruētā teorija paredz, ka nekārtības EURO —2016 laikā "ir turpinājums tam, ko dēvē par Krievijas "hibrīdkara" kampaņu," — norāda laikraksts.

Kā laikrakstam norādījis britu valdības avots, "ir grūti pierādīt, ka tas bija sankcionēts no Kremļa puses, bet mēs varam redzēt, ka daži no tiem ir KF spēka struktūru darbinieki."

Putins iepriekš komentējis incidentus ar Krievijas līdzjutējiem, nosaucot tos par "pilnīgu neprātu". Viņš izteicis savu nožēlu un sacījis, ka attieksmei pret pārkāpējiem jābūt vienādai. Vienlaikus prezidents piebildis, ka nezina, "kā 200 mūsu fanu varētu tur piekaut pāris tūkstošus britu".

Ziņu lente
0