Beļģijā tika aizturēti divpadsmit cilvēki aizdomās par terorismu

© REUTERS / Yves HermanБельгийский солдат на станции метро в Брюсселе. Архивное фото
Бельгийский солдат на станции метро в Брюсселе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas varas iestādes saņemot informāciju par jaunu teroraktu valstī, uzsākuši antiteroristisku operāciju. Tika aizturēti divpadsmit cilvēki.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Beļģijas tiesībsargājošie orgāni naktī uz sestdienu aizturējuši divpadsmit cilvēkus aizdomās par slaktiņu sagatavošanu valsts teritorijā, raksta The New York Times.

Полиция и манифестанты в Брюсселе. 27 марта 2016 - Sputnik Latvija
Beļģijas valdībai teroraktu draudu dēļ pastiprināta apsardze

Kā ziņo laikraksts, aizturēšanas un kratīšanas tika veiktas antiteroristiskās operācijas ietvaros, kas notika dažādās vietās Beļģijas teritorijā, pirmkārt Briselē. Tika pārmeklētas 152 garāžās.

Otrdien kļuva zināms, ka beļģu antiteroristiskie dienesti nosūtījuši brīdinājumus par teroraktu draudiem Beļģijā un Francijā no ISIS kaujinieku puses. Uzskata, ka par Islāma valsts kaujinieku mērķiem varētu kļūt kāds liels tirdzniecības centrs vai ātrās ēdināšanas restorāns vai policijas iecirknis.

Beļģijas Iekšlietu ministrijas vadītājs Jans Jambons paziņojis, ka viņam neesot informācijas par to, ka grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki sagatavojot jaunu slaktiņu Beļģijā un Francijā, tādējādi atspēkojot beļģu mediju ziņojumus.

Ziņu lente
0