Lielākā daļa par terorismu aizdomās turēto ASV saņēmuši ieroču atļaujas

© Sputnik / Grigory Sysoev / Pāriet pie mediju bankasРабота магазина по продаже оружия
Работа магазина по продаже оружия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
244 cilvēki, kas atrodas ASV varas iestāžu uzraudzībā par iespējamo saistību ar teroristiem, pieteikušies ieroču atļauju saņemšanai. 223 no tiem atļaujas saņēmuši.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. 2015.  gadā ASV teritorijā lielākā daļa personu, kas tika turētas aizdomās par sakariem ar teroristiem, saņēmuši ieroču atļaujas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz CNN.

Saskaņā ar atjaunināto ASV Galvenās kontroles pārvaldes atskaiti, 244 cilvēki, kas atrodas ASV varas iestāžu uzraudzībā par iespējamo saistību ar teroristiem, pieteikušies ieroču atļauju saņemšanai. 223 no tiem atļaujas ir saņēmuši.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Ukrainas pilsoņi grib apbruņoties

Telekanāls norāda, ka šī situācija ar ieroču atļaujām saglabājas kopš 2004. gada, kad no 2477 cilvēkiem ar potenciāliem sakariem ar teroristiem, kuri pieteikušies atļauju saņemšanai, atļaujas netika izsniegtas tikai 212 personām.

CNN skaidro, ka pagaidām nav izstrādāts mehānisms, kas dotu iespēju atteikt ieroču nēsāšanas atļauju izsniegšanu cilvēkiem no šī saraksta.

Sestdienas naktī geju klubā Orlando notika ASV vēsturē lielākā pilsoņu masveida apšaušana – 50 gājuši bojā un 53 guvuši ievainojumus. Uzbrucēju — afgāņu izcelsmes Floridas iedzīvotāju Omāru Matinu likvidēja policija. Kā ziņoja mediji, uzbrucējam likumīgi piederējis šaujamierocis.

Ziņu lente
0