Lietuvā gaidāma gaisa desanta operācija

© U.S.Air Force/Tim ChaconСовместные военные учения стран Балтии и войск НАТО
Совместные военные учения стран Балтии и войск НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaižiūnu poligonā mācībās "Dzelzs vilks" ieplānota sabiedroto desanta operācija.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Vērienīgo militāro mācību "Dzelzs vilks" ietvaros trešdien Gaižiūnu poligonā Lietuvā gaidāma gaisa desanta operācija, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Lietuvas Aizsardzības ministrijas preses dienesta sniegto informāciju.

Поднятие флага НАТО - Sputnik Latvija
Lietuvā startēja NATO militārās mācības "Dzelzs vilks"

"Gaižiūnu poligonā tiks izsēdināts gaisa desants – 400 karavīri no sabiedroto valstīm," – teikts ziņojumā.

Mācību aktīvo fāzi sāks karavīri no ASV 173. gaisa desanta brigādes un Lietuvas armijas izlūkošanas vienība. Atbalstu uz zemes sniegs Vācijas 291. sauszemes spēku bataljona karavīri, gaisā – ASV GKS stratēģiskie bumbvedēji B-52. Atbilstoši mācību scenārijam vienlaikus uz desanta piezemēšanās rajonu dosies bataljona līmeņa apkšvienība, kas izveidota uz Dānijas bruņoto spēku bāzes.

"Vēlāk kaujas grupa sāks uzbrukumu, un vācu karavīri pievērsīsies aizsardzībai," – paskaidroja Aizsardzības ministrija.

2-й кавалерийский полк США в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
NATO militārā tehnika šķērsos Latgali un Vidzemi

No 12. līdz 21. jūnijam Gaižiūnu poligonā, Kauņas, Jonavas un Ķēdaiņu rajonos mācībās "Dzelzs vilks" piedalās 2,7 tūkstoši karavīru no septiņām NATO dalībvalstīm: Dānijas, ASV, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Francijas un Vācijas. Starptautisko mācību "Dzelzs vilks" pirmais posms 6.-16. jūnijā notiek ģenerāļa Silvestra Žukauska poligonā netālu no Pabrades pilsētas.

Manevru pirmajā posmā 1,9 tūkstoši Lietuvas karavīru līdz ar 400 Nacionālās gvardes pārstāvjiem no ASV un Polijas apgūst apakšvienību pārdislokāciju noteiktajā rajonā. Tiek veiktas izlūkošanas, uzbrukuma un aizsardzības operācijas.

Starptautiskās lauka taktiskās mācības "Dzelzs vilks 2016" (Iron Wolf-2016) ir NATO vērienīgo mācību elements, kas norit Baltijas valstīs ASV bruņoto spēku komandieru vadībā. Kopā mācībās "Saber Strike 2016" Eiropā piedalās aptuveni 10 tūkstoši karavīru.

Ziņu lente
0